You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ayakta su içme konusunda peygamberimiz ne yapmış ?

Profesör
"İbni Abbas radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’e zemzem verdim. Onu ayakta içti."

[Buhârî, Hac 76, Eşribe 76; Müslim, Eşribe 117–119. Ayrıca bk. Nesâî, Menâsik 166; İbni Mâce, Eşribe 21]

"Nezzâl İbni Sebre radıyallahu anh şöyle dedi:Ali radıyallahu anh Bâbü’r–rahbe’ye geldi ve ayakta su içti. Sonra da:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in benim içtiğimi gördüğünüz gibi su içtiğini gördüm, dedi."

[Buhârî, Eşribe 16]

"Enes radıyallahu anh’ın rivayetine göre Resûl–i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem bir kimsenin ayakta su içmesini yasaklamıştır.

Râvi Katâde şöyle dedi:

– Biz Enes’e, ya ayakta yemek nasıldır? diye sorduk. Enes:

– Ayakta yemek daha beter (veya kötüdür), dedi."
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.:: DeathLess ::.
RE: Ayakta su içme konusunda peygamberimiz ne yapmış ?
Oturarak su içmek bedenede faydalıdır...Zaten dinimiz bişiyi yasaklamıssa hem bedenimiz için hemde ruhumuz için zararlı oldugu içindir
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sağolasın gülom benim: ))
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kötülük ağızdan girende değil, çıkandadır.(Paulo Coelho)
vakit çok geç dönemem ki
yarılanmış yolum saki
bana öyle mahzun bakma gidecek sen? senmisin sanki

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
merak edip araştırmanda güzel.
simyacıyı okumanı tavsiye ederim.
istersen e-bookunu atarım.
vakit çok geç dönemem ki
yarılanmış yolum saki
bana öyle mahzun bakma gidecek sen? senmisin sanki

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.