Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
avukatlık hakimlik ve islam
avukatlık hakimlik ve islam
Eğer dini meslekler dışında bir meslek icra edilecekse benim bayan Müslümanlara tavsiyem öğretmen olmaları, erkeklerin ise mühendis olmalarıdır. Bayanlar mühendis olmamalı; çünkü çok erkekler muhatap olmak zorunda kalırlar.
Bugünlerde müslümanlar avukat olmak konusunda yarış etmelidirler. Müslümanlar, Müslüman oldukları için(Kuran okuduğu-öğrettiği, ihtiyaç sahiplerine yardım ettiği vesaire) cezaevlerine atılmaktadırlar. Maalesef Müslüman avukat sıkıntısından ötürü kendilerini savunamayıp ceza almaktadırlar.
Hakimlik konusuna gelince alimler bu konuyu iyice tartışmalı ve eğer küçük delil-izin varsa hemen Müslümanların hakim olması gerektiği konusunda fetva vermeli. Çünkü satılmış, siyasi görüşleri kararlarını etkileyen ve başkalarının verdiği kararları duruşmalara yansıtan adi hakimler yüzünden şu anda cezaevlerinde çürümeye mahkum edilmiş zavallı Müslüman kardeşlerim var.
Olayı sadece İslami davalar ile sınırlandırmamak lazım diğer mazlum insanlar da bu hakir-m ler yüzünden gereksiz cezalar almaktadır. Onlar için de insaflı ve İslami görüş sahibi Müslüman Avukatlara ve Hakimlere ihtiyaç vardır.
Not:Avukat olmak caizdir, fakat Hakim olmak caiz olup olmadığını bilmiyorum.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
bu konu hakkında ibni mesud kardeşimin dediklerine katılıyorum...avukatlar sadece suçsuzun yanında değil
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bu iş bakkalcılık yapmaktan çok da farklı değil eğer isterse bir bakkal bir avukkattan çok daha fazla günah kazanabilir. Allah rızası için avukat olan bir şahıs elbetteki hiç pisliğe bulaşmadan üstüne düşen görevi yerine getirebilir.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
avukatlık bana göre yapılması dogru bir meslek degildir...
ibni mesud arkadaş da belirtmiş suçlunun bile suçsuz oldugunu söyleyerek sucunu azaltmak hatta hiç ceza almamasını sağlamak bunların işi.
mazlumun karşısında parası gücü kuvveti yerinde bir dolandırıcı ve bu dolandırıcının yıllarca onu bunu kandırmış avukatı...
nerde adalet nerde alın teri nerde mazlumun hakkı
sen yardım eyle Allah 'ım

Çıktıktan sonra yorumlarınızı burada görmeyi çok isterim. :D Allah hakkınızda hayırlısını versin.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi