You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

avukatlık hakimlik ve islam

Yeni Üye
avukatlık ve hakimlik meslekleri islami açıdan sıkıntılı mıdır ? faiz haciz gibi konular yanlış hüküm verme tehlikesi gibi konularda ne yapmak gerekir
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: avukatlık hakimlik ve islam
Bir kere olaya sadece yanlış karar verebilme açısından bakılacak olursa bile avukatlık ve hakimlik meslekleri sorumluluk isteyen ve vebali büyük mesleklerdir. Meselenin ikinci boyutu ise modern hukuka göre kararlar verilmesidir. Ayrıca avukatlık daha da vebali olan meslektir. Avukatlar sadece suçsuzun suçsuzluğunu ispatlamaya çalışmaz, suçlunun cezasını indirmeye de çalışır. Hatta çoğu zaman yalana bile başvurur. Çünkü amacı müvekkilinin en az ceza almasıdır.

Eğer dini meslekler dışında bir meslek icra edilecekse benim bayan Müslümanlara tavsiyem öğretmen olmaları, erkeklerin ise mühendis olmalarıdır. Bayanlar mühendis olmamalı; çünkü çok erkekler muhatap olmak zorunda kalırlar.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben de tavsiyede bulunayım.

Bugünlerde müslümanlar avukat olmak konusunda yarış etmelidirler. Müslümanlar, Müslüman oldukları için(Kuran okuduğu-öğrettiği, ihtiyaç sahiplerine yardım ettiği vesaire) cezaevlerine atılmaktadırlar. Maalesef Müslüman avukat sıkıntısından ötürü kendilerini savunamayıp ceza almaktadırlar.

Hakimlik konusuna gelince alimler bu konuyu iyice tartışmalı ve eğer küçük delil-izin varsa hemen Müslümanların hakim olması gerektiği konusunda fetva vermeli. Çünkü satılmış, siyasi görüşleri kararlarını etkileyen ve başkalarının verdiği kararları duruşmalara yansıtan adi hakimler yüzünden şu anda cezaevlerinde çürümeye mahkum edilmiş zavallı Müslüman kardeşlerim var.

Olayı sadece İslami davalar ile sınırlandırmamak lazım diğer mazlum insanlar da bu hakir-m ler yüzünden gereksiz cezalar almaktadır. Onlar için de insaflı ve İslami görüş sahibi Müslüman Avukatlara ve Hakimlere ihtiyaç vardır.

Not:Avukat olmak caizdir, fakat Hakim olmak caiz olup olmadığını bilmiyorum.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
direk aklıma şu film geldi şeytanın avukatı ..kesin bir çoğumuz izlemişizdir..

bu konu hakkında ibni mesud kardeşimin dediklerine katılıyorum...avukatlar sadece suçsuzun yanında değil gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Prensip sahibi bir avukat olunabilir belki, her davayı almaz ve her davaya bakmazsınız..Maddi anlamda külfet olacaktır buda..Nihayetinde savunulmaya en çok ihtiyacı olan kimlerdir?! tabiki hileli bir şekilde haklı olduğunu göstermeye çalışanlar..Diyelimki maddi külfetinide göze aldınız ve kesinlikle alengirli davalara bakmıyorsunuz...Ancak baroya kayıtlı her avukatın zorunlu olduğu, bakması gerektiği ceza mahkemeleri görevlendirmeleri vardır..yani bir şekilde ucundan kıyısından yanlışa sürükleniyorsunuz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Baronun yetkilendirdiği yada bilerek alınan davalarda müvekkili olunan şahıs suçlu olsa dahi bu suçlunun da hakları vardır bu hakları gayet tabii savunulabilir. Hak ettiğinden fazla ceza almaması için de savunulabilir.

Bu iş bakkalcılık yapmaktan çok da farklı değil eğer isterse bir bakkal bir avukkattan çok daha fazla günah kazanabilir. Allah rızası için avukat olan bir şahıs elbetteki hiç pisliğe bulaşmadan üstüne düşen görevi yerine getirebilir.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
önem arz eden bir konu ele alınmış...
avukatlık bana göre yapılması dogru bir meslek degildir...
ibni mesud arkadaş da belirtmiş suçlunun bile suçsuz oldugunu söyleyerek sucunu azaltmak hatta hiç ceza almamasını sağlamak bunların işi.

mazlumun karşısında parası gücü kuvveti yerinde bir dolandırıcı ve bu dolandırıcının yıllarca onu bunu kandırmış avukatı...

nerde adalet nerde alın teri nerde mazlumun hakkı
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
bence avukatlar hem islami açıdan hem hukuk açısından yanlış işler yapabiliyor. avukat dediğin doğrunun yanında olur, suçlulara avukat verilmesi bence tamamen saçmalık. zaten suçlu avukatı adamın cezasını indirmeye çalışıyor, yani cezasından kaçmasına yardım ediyor ve islam açısından hiç doğru değil...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Şu avukat lazım değil diyenlere Allah üç beş ay Allah için cezaevine girmeyi nasip etsin, imanlı, ihlaslı bir avukata muhtaç etsin. :D Bunu beddua olarak algılamayın(Allah için cezaevine girmek Müslüman için gurur vericidir) hakikati görmenize yardımcı olması için söylüyorum. Bela ve sabır insanı hakikate götürür. gülücük

Çıktıktan sonra yorumlarınızı burada görmeyi çok isterim. :D Allah hakkınızda hayırlısını versin.gülücük

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.