You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

avukatlık hakimlik ve islam

avukatlık hakimlik ve islam

-İKRA-
RE: avukatlık hakimlik ve islam
Ben ''müslüman'' olduğunu söyleyen kimseyi tekfir etmem..
Biz birbirimizi tekfir ederken ''el'' malı götürüyor..

28 şubat devresinin uzantıları, okurken bize de dokunmuştu; o zaman başörtülü ablalarımızın hararetle ''müslüman'' avukat aradığını bilirim...
Her meslekten müslümana ihtiyaç var.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-08-2015, Saat:02:20 PM, Düzenleyen: Zehan.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Hüküm Allah'ındır
Hakim, avukat , savcı dışında meslek mi yok Allah aşkına ?
Başka türlü para kazanamıyor musun ?

“ Onlara: "ALLAH'ın indirdiğine ve Peygambere gelin !" denince, munafıkların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün. “ ( Nisa 61 )

Ben işin fıkhi boyutundayım. Kendi fikrimi yazmıyorum. Heva hevesten de konuşmuyorum. Din bu şakaya gelmez. Dünya menfaati uğruna, alacağı üç beş kuruşun uğruna insan neden ahiretinden olsun? Yapabileceği başka meslekler varken neden itikadı zedeleyen yolla para kazanılsın?
Velhasıl herkesin kendi ameli kendine. Allah rasulu helal ve haram bellidir , ihtilaftan kaçının diyor. Şahsen ben fırsatım olsa dahi bu tür mesleği yapmam , yapanla evlenmem. Kalp mutmainliği. Herkesin hassasiyeti aynı olmuyor.
Her türlü Tağutu,Şirki ve Küfrü öyle bir reddedeceksin ki
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Şunu da belirtmek isterim herkes avukat olsun iyi para kazanırsınız demiyorum. Diyorum ki
müslüman avukatlara ihtiyaç var avukat olma imkanı olan varsa avukat olsun.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bir devletin mensubuyuz ki bu peygamberimizin ümmeti olmamıza mani olmaz. Bu devletin de kuralları var. Biz kesinlikle şeriat istesek ülkemiz cumhuriyetle yönetiliyor ve bir hukuk devleti. Dolayısıyla her türlü işimiz bir hukuka bağlı. Mesela benim bu satırları yazarken aldığım internet hizmeti bana bir servis sağlayıcı tarafından sağlanıyor ve bunun hükümleri hukuken bellidir. Bir problem olursa da hakkımı hukuken arayabilirim. Şimdi bu hukuku uygulayanlar müslüman olsa kime ne zararı olur? Hukuken zina suç değil. Ama dinimizde suç. Zinanın hukuken suç olmaması dinimizde suç olmaktan çıkarmaz. Hukuka göre hüküm vermek de dinin hükmünü inkar etmek olmaz. Keşke mümkün olsa da dinimizin emirlerine göre hüküm verebilsek. Ama şu an mümkün değil. Ne yapalım yani?

Bu ülkedeki her türlü hakkınız Allah'ın izniyle hukuken korunuyor hanımefendi. Hani bilmiyorsanız diye söyledim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.