You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AVRUPALAŞIYOR MUYUZ YOKSA AVRUPA MALLARINI BOYKOT MU EDİYORUZ??

Forumcu
İŞTE O SEVMEDİĞİMİZ ABD İLE YAPTIĞIMIZ TİCARET RAKAMLARI !!!

ABD, Türkiye’nin en önemli ticari ortaklarından birisidir. 2005 yılı itibariyle Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında Almanya, İngiltere ve İtalya’dan sonra 4 üncü en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında ise Almanya, Rusya, İtalya, ÇHC ve Fransa’nın ardından 6 inci sırada yer almıştır.

Diğer taraftan Türkiye, ABD’nin ithalatında 42 inci sırada bulunurken, ABD’nin ihraç pazarları arasında 31 nci sırada yer almıştır.

Türkiye ile ABD arasındaki 1985-2005 dönemindeki ticaret rakamları aşağıdaki tabloda verilmiş olup, incelenmesinden de görüleceği üzere, 1985 yılında sadece 1.9 milyar dolar olan toplam dış ticaret hacmi 2005 yılında 9.2 milyar dolara ulaşmıştır. 1985 yılında 600 milyon doları ancak aşan ihracatımız, geçen yıl 5.1 milyar doları aşarken, aynı dönemde ithalat ise 1.3 milyar dolardan 4.1 milyar dolara çıkmıştır.

PEKİ SORUYORUM; ÜLKEMİZİN DİNİ YAPISI % 99 OLMASINA RAĞMEN HALA AVRUPAYA MİNNET EDİYOR VE ONDAN MAL ALIYOR MAL SATIYORUZ. AMA SİYASETE GELİNCE AVRUPADAN KÖTÜSÜ OLMUYOR. BEN BU DURUMU HALA ANLAMIŞ DEĞİLİM. YORUMLARINIZ BEKLİYORUM[/size]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.