You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

avatar konusundaki; boyut kısıtlaması kaldırılsın-imzalar düzeltilsin

Üye
Avatar, mesaj yazıldığı zaman yazarın adının altında gözüken küçük tanımlayıcı resimdir.
Avatarlar için maksimum boyutlar: 200x200 pixel.
Avatarla için maksimum dosya boyutu: 300 KB.

bu boyutlar iyi görünümlü bir avatar için yeterli olmadıgı kadar
gösterişi ve duruşu yetersiz
----
kısıtlama olcaksa imzalarda bir değişiklik yapılsın
bir cümlelik mesajın altında
300 Kb üzerinde onlarca şey var ..
-----------
avatar ekleyecek kişi hem zevkine hem koşularınıza uygun seçim yapmakta zorlanıyordur.
---------
örnek ; şu an hem sevdiğim hemde bu boyuta bir avatar bulmak zorunda kalıyorum.. ve bulamıyorum
-------------
bu sınırlamanın genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum
kısıtlamayı ve düzenlemeyi imzalarda yaparsanız daha iyi olur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: avatar konusundaki; boyut kısıtlaması kaldırılsın-imzalar düzeltilsin
Sen acmasan Ben acacaktım bu konuyu cok saol gülücük
[Resim: 26064.gif] [Resim: 25448.png]
------------------------------------------------------------------------

Cok güze bir gece...
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
bu konuda benişm yapabileceğim pek bir şey yok..ekrem ilgilenecektirgülücük
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
.:: DeathLess ::.
Hemen açıklama getireyim...

1- Avatarlar Neden 200*200

Her sitenin bir ekran boyutu vardır..ve bir görünüm düzenin eger bir sınırlama getirmeseydik... Cok buyuk eklenen resimler sitenin hem gorunumunu hemde goruntusunu bozacaktı...Örnegin sen bi konu actın ve avatarın cok buyuk ben altına cvp yazdım avatarım cok kucuk. Herkesin kinin aynı boyutta olması cok daha iyi..Ve sitede kayma gibi sorunlar ortaya cıkmıyor..Bi sekil duzeni oluşturuyor.

2- Avatarlarda Dosya Boyutu Sınırı Neden ?

Eger dosya boyutlarında sınırlama getirmeseydik...Sitemize daha cok saldırı olabilirdi...Bir kişinin ./avatar dosyasına 10000000 mb bişi yuklemeye calısıtıgını dusunemiyorum bile.Bu hem siteyi hemde web sitemizin kullanmıs oldugu kısıtlı alanı hem zorlardı hemde disk boyutumuz bize yetmezdi !!!

3- Neden istedigim her resmi yükleyemiyorum !

Kişilik hakları başkalarının ve toplumun düzenini bozmucak sekilde düzenlenmektedir..Sitemizdede böyledir.. Sitemiz dini sitedir.. Ve Ahlaka kurallara aykırı avatar yüklenmesi hem hoş degil hemde başka kullanıcıları rahatsız edecektir..Bu yüzden yasaktır..

4- Sevdigim boyutu yuksek bir resmi yükleyemiyorum !

Dedigim gibi biz yöneticilerin öncelikli düşünmesi gereken bireyler degil geneldir ! Çok basit programlar ile bile begendiginiz bir resmi kücültebilirsiniz.. Resize veya Boyutlandır araçlarını Kullanarak bir resmi istediginiz boyutlarda küçültebilirsiniz.Örnegin benim avatarımda çok büyüktü... Ama gordugunuz üzere istenilen boyutlarda küçültülmüş halini kullanıyorum Wink.

5- İmzalarda neden sınırlandırma yok !

Çok basit onuda açıklayım...Sizleri her konuda kısıtlamak istemedigimizden ileri gelmektedir..Avatarda kullanamadıgınız özgürlügünüzü size imza kısmında fazlasıyla verdim !.. Normal bir forumda yazı karakteri sınırı 500 ü gecmezsen sitemizde bu rakam 3000 karakterdir..Buda hayatınızı yazmanıza yetmez ama yinede kendinizi ifade edebilmek adına az bi sayı degildir.

Kurallar sadece üyeler için uygulanmamaktadır ..Herkes için gecerlidir... Ben siz uyelere verdigimden fazlasını kullanıyorsam haksız duruma düşerim..Goruldugu üzere ben de aynı kurallarla yasıyorum.

Umarım Açıklayıcı Olmuştur...
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-11-2008, Saat:12:59 PM, Düzenleyen: Soundtrack.
Üye
benim için değil dersem alınmayın
yani ben bir avatar eklemek için
200*200 resim arayışına gececem
ikincisi
avatar boyutu sınırsız olmasından yana değilim.

ama en azında bir standart olsun diye dedim
imza konusundaki açıklayamaya çok basit demişsin ama
bence değil..
genede ilgin için tşkrler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Herkesi tek tek memnun edebilicegini düşünüyorsan eger buyur benim yerime geç Wink. Bu konuda ciddiyim..200*200 resim aramana ayrıca gerek yok...Senin ekledigin resim otomatik site tarafından o boyutlara getirilecektir. Onun ayarlamasını cook onceden yapmıstım..Ayrıca bir resmi boyutlandırmak kadar basit bişi yoktur..Eger yapamıyorsan resmi bana yolla 1 dk sonra ben sana geri yollayım boyutlandırmıs olarak.
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
saol arkadaşım:D
senin kadar yetenekliyim:D
merak etme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kısayoldan çözüme ulaşılmış
Keşke forumumuz vBulletin olsaymış gülücük
[Resim: 26064.gif] [Resim: 25448.png]
------------------------------------------------------------------------

Cok güze bir gece...
Bunu ilk beğenen sen ol.
O zaman problem yok...

Ayrıca Yetenekli oldugumu iddia etmedim !. Yada cok sey bildigimi de iddia etmedim ! Bişiler söylerken senin hiç bişi bilmediginide ima etmedim ! Sorduğun soruya cvp verdim Sadece ! Yardımcı olmak adına !

Sorun Çözüldüğüne Göre ;

+ KİLİT
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
kilit unutlmuş
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.