You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ATEİSTLERİN LİDERİNDEN MÜRİTLERİNE KÖTÜ HABER

General
ATEİSTLERİN LİDERİNDEN
MÜRİTLERİNE KÖTÜ HABER
"Her yağmur damlasıyla bulutlar başlar söze,
Ay'ı gecelerden sor, güneş ne der gündüze?
Kainat bir ayettir, okumayı bilirsen;
Çok şey söyler bu dağlar, bu gök, bu deniz bize!"
İngiliz bilim adamı ve felsefeci Antony Flew, tanınmış ateistlerden birisiydi. Felsefe eğitimi görmüş ve ömrünü ateist propagandasına adamıştı. Bu çalışmalarıyla, Hıristiyanlıktan aradığını bulamadığı için boşlukta kalan birçok Batılıyı bataklığa sürüklemişti. Sonunda, yanıldığını 2004 yılında itiraf etti; "There is a God: How the World's Most Notorious Atheist Changed His Mind (Tanrı Var: Dünyanın En Ünlü Ateisti Nasıl Fikir Değiştirdi)" adıyla bir kitap yayımlayarak yanılgısını ortaya koydu. Bu eseri dilimize, 'Yanılmışım, Tanrı Varmış' şeklinde çevrildi ve yayınlandı.
Kendisini imana götüren asıl etkileyici sebebi ise şöyle açıkladı: "Kainattaki ahengin izah edilemeyecek kadar mükemmel olması, Tanrı'nın varlığının en güçlü delilidir. Bu delil, beni Tanrı'yı kabule götürdü. Doğrusu, yanılmışım, Tanrı vardır! "
Yıllar önce ben bunu, yukarıdaki küçük şiirimde dillendirmeye çalıştım.
Flew, inkar döneminde, yürüttüğü acımasız propaganda ile peşinden çok insanı sürükledi. Hâlâ onun açtığı bu inkâr kanalına kendisini hapsetmiş yığınla insan var. Akılla Allah'ı inkar edenlere karşı, akılla Allah'a ulaşan Flew müritlerine büyük bir darbe indirdi. Dün Flew'in inkar döneminde onun peşinden giden insanlar, çevresinde olup biten olağanüstü olayların iç düzenine kafa yormak yerine, böylelerinin telkinlerine akıllarını teslim etmeleri şaşırtıcıdır. O, inkardan ihtidaya yönelirken kendini kurtardı mı, bilemiyoruz? Bilinen tek şey, ruhunu kararttığı yığınla insanın inkâr vadisinde başıbaş dolaşmasıdır.
Burada özel olarak belirtelim; biz, kimsenin inancının takipçisi ve yargılayıcısı değiliz. Kuran inananlara; 'Senin dinin sana, benim dinim bana' (Kâfirun suresi; 109/6 ) uyarısında bulunur. Ayrıca hidayet için de kimsenin zorlanmaması gerektiğini hatırlatarak “Hidayet Allah’tandır, o nasip etmedikten sonra insan doğru yola giremez.”. (Enam Suresi; 6/125) der.
Gazali, kendisiyle bu yönde tartışmaya giren birisine güzel bir cevap verir:
"Diyelim ki, senin dediğin gibi 'tanrı yoktur'; ben O'nun varlığına inandığım için bir şey kaybetmem. Ama, eğer o var ise, ki şüphesiz vardır, o zaman senin halin ne olacaktır, düşünebiliyor musun?"
Rabbim hidayeti herkese nasip etsin...

m,i,subaşı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.