You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ateistim, beraber doğruyu bulalım

Ateistim, beraber doğruyu bulalım

Acemi Üye
RE: Ateistim, beraber doğruyu bulalım
Allah nasıl var oldu? Sorusuna kimse cevap veremez.Bu soruya cevap verilmesini beklemiyorsunuzdur umarım kahkaha

Biz burda bir ilkin olması gerekliliğini tartışıyoruz.Bir ilki kabul etmezsek bu paradoxların içinden çıkılmaz.Verdiğim örneklerde ki paradoxlarda bunu gösteriyor zaten. A ve B doğrusundaki A ve B noktalarının nedensiz var olması gerek.

Bu ilke Tanrı veya Enerji dersin bu da inanca girer zaten.Ben Tanrı derim sen Enerji.Neticede nedensiz bir ilk olmalı.Hem sebepler aleminde yaşıyan bizleriz tanrının bir sebebi olmak zorunda değil.Neticede sebepsiz bir ilki kabul etmek gerekiyor yoksa bu paradoxlar havada kalır.İşin içinden de çıkılmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2018, Saat:10:07 AM, Düzenleyen: spectrum.
Acemi Üye
Ayrıca maddenin sonsuza kadar bölünebileceğini iddia etmekte nedir kahkaha böyle birşey olur mu ulen gülme

Bilimsellikle alakası nerde bu iddianın?mantıklı, tutarlı bir tarafı mı var. Maddenin sonsuza kadar bölünebileceğine inanmak daha neler... kahkaha
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
<br>
Buradaki eski müslümanların da duymuş oldugu seyleri duymus mesela ay tanrı,cihad,4 cariye,huri vs vs güya islami bilen kişilerin bunlara kanabilmesi demek oluyor ki bu iftiraları basit argümanlar olmuyor. Önüne gelen cihadı 4 cariyeyi eleştirirken cümlelerin&nbsp; sonunu başını okumuyor ayetlerin ne demek istendigini anlamak istemiyor nefis kontrol meselesi&nbsp; sazan olanlar atlasin artık bu durum iyice gülünç oluyor ben o konuda kimseyi uyarasim gelmiyor çünkü çok saçma o kadar kelâmdan o yerleri alıp birde araştırma ise kaynagindan arastirilsin ama yok su kisi tam fikirlerime isik tuttu o isikta kaybolun o zaman
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2018, Saat:02:06 PM, Düzenleyen: Anka Kuşu.
Acemi Üye
neyse konumuz bunlar degildi Herkesin basitlestirdigi konular farklıdır mesela sizin zor bir din sorusu -anladığım kadarıyla Yaraticinin sadece yaradan olması ile ilgili çok üzerinde durdugunuzdan- olarak gördüğünüz Yaratıcının yaratılmamasi meselesi benim için de bir cok örneklerle artı ihlas suresi ile cok basit anlaşılıyor. <br>
Din inanç ile alakalı iken ya da nasil sorsam bilemedim felsefi olarak düşünerek Peygamberlerin Mucizelerini -din olarak verdigim en basit ornek- nasıl olduğu neden olduğu sonucu vs nasil açıklaya kavusturabiliyorsunuz ya da su bütün kızların saci uzundur ama benim ki kısa ise bu yuzden ben kiz değilim gibi felsefe dersi veya mantık konusu vardı az hatırlıyorum adı güya mantık ama dünyanın en saçma sonucunu çıkartıyorlardı ve buna mantık deniyor bunu ise dinle bağdaştırmaya çalışmak saçmalıktır aynı şekilde felsefedeki bazı konularin din olarak düşünülmesi büyük ihtimal dinden çıkarması çok normaldir diye düşünüyorum tabi az oranda olsada müslüman olan felsefeciler felsefe konusundaki her konuda islamdaki bütün konuları açıklayabiliyoruz derlerse bu düşüncemi curuturler onlar daha iyi bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2018, Saat:02:07 PM, Düzenleyen: Anka Kuşu.
Acemi Üye
Tamam benim demek istediğim de islam karşıtı kişilerin söyledikleri size daha mantıklı daha cazip gelmesi ki Ahmet Deedat in hiçbir videosunun sizi gram etkilememesi bence bunu gösteriyor ışte kısasa kısas önceliğiniz diğer kişilere daha kulak kabartmayı tercih etmeniz ile diğer islam ulkesinde olsun olmasın kişilerinde onları tercih etmesi sonra gercekten islami tanimaya calismasi arasında fark olmuyor demek istedim sonuçta her ezanı duyan namaza koşmuyor&nbsp; öyle değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2018, Saat:02:08 PM, Düzenleyen: Anka Kuşu.
Acemi Üye
Mevlana nin bir sözü var herkes aynı fikirdeyse hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir dindeki kesin hükümlerin (kökü hep insan faydasına&nbsp; ulaşır fark edene) yanında bazı şeylerin hikmeti tam olarak çözülmüş olmadığı dolayısıyla usulünce düşünulmeye açıktır.her şeyde her zaman her an Allah &apos;ta çoğu yerde düşünmemizi ister hep söyler zaten &quot;(... Akıl etmez misiniz?...)&quot; Bu normal ama nefsi düşünmek vesveseyi ve ardından&nbsp; bencilliği&nbsp; getirir buda anlatılmak isteneni dogal olarak beyin algılayamaz buna biz isteyen insanlara Allah &apos;ın&nbsp; perde indirmesi diyoruz (kalbi taşlaşmış gözleri körleşmiş kulaklari sağırlarmış dilsizler) bilimsellikte ise insan sadece anlamak istediği şeyi anlar. Mesela bir çocuk 3.3 un nasıl 9 olduğunu bilmedigi sürece ağzından asla 9 çıkmaz bu bir dilsizlik örneğidir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2018, Saat:02:09 PM, Düzenleyen: Anka Kuşu.
Acemi Üye
örneğin&nbsp; &quot; Ben şahitlik ederim ki Allah&apos;tan başka ilah yoktur ve yine şehadet ederim ki Hz.Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) Allah&apos;ın kulu ve elçisidir &quot; diyememek gibi. kendi capinda ilk öğrendiği toplama kuralını kullanir 3.3=6 der gozu çarpmayı görmek istemez &quot;o toplama değil&quot;i duysa bile işitmez aydinlik zannettigi cahiliginde boğulur bence ben hiçbir şekilde size yardimci olamayacağım vesile olabilir miyim ki diye düşündüm ama bilmiyorum bir etkim oldu mu en iyisi sizden tek ricam eger gerçekten doğru yolu bulmak istiyorsanız en başta bahsettiğim üzere o dediğim&nbsp; Kur-an-ı Kerim sizin sorularınıza cevap verecektir İnşaAllah.<br>
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2018, Saat:02:10 PM, Düzenleyen: Anka Kuşu.
Acemi Üye
Dışarda ses diye birşey var mı? kahkaha

Ya da şöyle söyleyeyim kulak zarımız ve bu zardan gelen titreşimleri anlamlandıracak beynimiz olmasa ses diye birşey olmayacak.Ses dediğimiz şey atom ve moleküllerin titreşiminden ibaret. Yani dışarda ses filan yok kahkaha

sadece atom ve moleküllerin titreşimi var. Tongue

Bu titreşimleri algılayan kulak zarı ve anlamlandıran beyin olmasa atomlar sadece titreşmekle kalacaktı bizim için.Öyle ise nasıl olduda canlılar bu titreşimleri algılayacak zar ve anlamlandıracak beyin geliştirdiler? kahkaha

Burda açıkca bir programcının olduğu gözüküyor.Yoksa bu sese mana vermek imkansız.Bu yazılımı ancak biri yazmış olabilir.Ses dediğimiz şey sadece bir mefhum.Dışarda ses diye birşeyin olmaması bile tek başına tasarıma delildir. Askim

Ateizimin mantıklı hiçbir tarafı yok. kahkaha

Deist veya agnostik olsan anlarımda ateizm nedir ya!.. kahkaha

Hadi dersin uzaylılar filan tasarladı evreni veya hologram bir evren filan ama ateizmin hiçbir mantıklı tarafı yok ki utanmak

Ha ha deist ve agnostik bile olsan bu tasarlanamaz bir evrende yaşadığın gerçeğini değiştirmez. kahkaha

Çok çok güçlü bir varlık ancak tasarlayabilir ama bu varlık öyle böyle değil çok güçlü bir varlık olmalı, akıl almaz, dudak uçuklatan, beyin durduran bir güç olmalı.Yoksa bu atomları kimse bir arada tutamaz aralarındaki güçlü n0kleer kuvveti kimse sağlayamaz üstün bir güç dışında ki bu bile yani atomların arasındaki güçlü nükleer kuvvet bile üstün bir yaratıcının olduğunun delili.Atomları derken elektron, notron, protonları kastediyorum.Doğa üstü bir güç!..Doğa üstü bir güç!..Başka mümkünatı yok!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Tanrı yok!...

derken nerden bilebilirsin yok olduğunu. kahkaha

Tanrı yoksa bilmelisin ki yok diyebilesin.Bunca insan tanrı yok derken dayanak noktaları ne? Nerden biliyorlar yok olduğunu? Tanrıya inanmıyorsun. Neden? Çünkü ; yok!..Cevap mı şimdi bu? kahkaha

Görmediğiniz o kadar çok şeye inanıyorsunuz ki saysam bitmez. utanmak

Ulen kaç kere foton gördünüz ama varlığına inanıyorsunuz!.. Kaç kere karadelik gördünüz ama varlığına inanıyorsunuz!.. Kaç kere tardigrat gördünüz ama varlığına ama kalbi ve akciğerleri olmadığına da inanıyorsunuz!.. kahkaha

Soyut olarak aşk,sevgi,acı gibi kavramları da görmediniz Tongue

ama... evet varlıklarına inanıyorsunuz. kahkaha

Ulen acıyı hissetmiyor diye bir insan acı yok!.. Dese neye yarar. utanmak

Sizin de bundan(doğuştan acıyı hissetmeme hastalığı) farkınız yok.Birşey bildiğiniz de yok!.. vessalamsucuk. kahkaha

evet. Kafatasınızın içinde bile bir beyninizin olduğuna inanıyorsunuz. Görmediğiniz halde. kahkaha

Gördüğünüz gibi sizler de görmediğiniz o kadar çok "şey" e inanıyorsunuz ki görmediğiniz halde kafatasınızın içinde bırak beyni aklınızın olduğuna bile vessalamsosis. kahkaha
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.