Sevgili arkadaşlar, Bir gün Google' da termodinamikle ilgili bir konu ararken karşıma bir ateist forum çıktı. Okumaya başladım ,yazı oldukça bilimsel bir üslupla yazılmış kainatın yaratılışını yani ateizmin temel fikrini anlatıyordu.Siteye girip bu yazıya bir cevap vermek istedim.
Sitedeki bilimsel yazı :
DOĞAL SEÇİLİM
Mevcut yapıların en karmaşığı olan canlılar da enerji ve maddenin karşılıklı tepkileşmeleri sonucu ortaya çıkmışlardır.Ne kadar karmaşık olurlarsa olsunlar biyolojik sistemler de aynı fizik kanunlarına tabidirler.
Bilinen doğal yasaların dışında ve onlarla açıklanamayan,yalnız canlılara özgün davranış biçimleri ve kanunlar yoktur.Çünkü yalnız cansız dediğimiz maddeden oluşan canlılar ,cansız maddenin uyduğu ve aralarında termodinamik kanunlarında olduğu bütün fizik yasalarına uymak zorundadırlar.
Canlılıkla ilgili her türlü özellikler bilinen ve kabul edilen olağan fizik ve kimya kanunları ile açıklanabilirler.Onların arasında madde enerji ilişkilerini yakından inceleyen termodinamik kanunlar da vardır. Canlılığın temel olarak kimyasal bir süreç olduğunu biliyoruz.
Evrim de temel olarak kimyasal bir süreçtir.Atom ve moleküller birleşerek ,giderek karmaşıklaşan bir yapı oluşturuyorlar.Bing Bang sırasında enerji maddeye dönüşmüş ve ilk atomlar olan hidrojen,helyum ve az miktarda lityum ve berilyum atomları sentez edilmişlerdir.
Bunlardan yalnız hidrojen atomu basınç ve ısı altında başka elementlere dönüşebilir. Evrende mevcut her türlü maddenin varlık nedeni hidrojendir. Hidrojen olmasaydı hiçbiri olmazdı.
Hücre de diğer bütün canlıların ortaya çıktığı ilk düzendir. 4 milyar yıl önce ilk hücre ortaya çıkmıştır.O hücre zamanla evrilerek değişmiş olsa da ,devam edip durmaktadır. Hidrojen diğer bütün elementlerin atası olmaı gibi ,ilkel hücre de bizim atamızdır.
Yazı bu şekilde devam ediyordu........Benim bu yazıya verdiğim cevap :
Kardeş,
Bu yazınız tabii ki sitenizin ve sizin ateizm düşüncesinin temel ögelerini işlemektedir.Yazınızın temel fikri gereğince naıl olmaşsa olmuş Bing Bang vuku bulmuş ( Bing bang bir teoridir,kesin ispatlanmış bir olay değildir..!) ve evrene yayılan atomlar gazlar ve enerji maddeleşerek galaksileri,yıldız sistemlerini ve milyarlarca yıldızları oluşturmuşlardır.
ÖYLE Mİ..?? BURADA BİR DAKİKA DURALIM ARKADAŞ...!!!
Evrende büyük patlama olmuş diye başlar tüm teorileriniz. Tamam büyük patlama olmuş olmasına da...Peki PATLAYAN NE..?? e patladı...??
Anlattıklarınıza göre evrende iki şey vardı..MADDE VE ENERJİ...
EĞER PATLAYAN MADDE İSE : Bu nasıl bir maddedir ki evrendeki milyarlarca yıldız ve güneşler tek bir madde halindeydiler ve bu madde patladı milyarlarca yıldızlar ayrıldı..
Öyle mi..??
YOK EĞER PATLAYAN ENERJİ İSE : Yani evrende bir yerlerde bir enerji vardı. Bu enerji tek başına bağdaş kurmuş oturuyordu. Yapacak hiçbir iş de yok. CANI SIKILDI DA..
SIKINTIDAN MI PATLADI...???
Bu arada bizim güneşimiz de etrafına 9 gezegenini, ve o 9 gezegenin de 70 den fazla uydularını da alarak oluşmaya başladı ve oluştu...Öyle mi..??
TAMAM PEKİ OLMUŞTUR..OLUŞMUŞTUR DİYELİM...[/b
Sonra önceleri güneş gibi bir ateş topu olan dünyamız soğumaya başladı (Neden soğudu ise..?) ve etrafında bir kabuk,yeryüzü..oluşmuş..[b]OLUŞTU DİYELİM
Şimdi gelelim yeryüzü kabuğunun ,canlıların yaşayabilmesi için geliştirdiği milyonlarca tesadüflerden bazılarına :
Soğuyarak dağların,tepelerin oluştuğu yeryüzüne, nereden gelmişse gelmiş %65 oranında azot gazı, % 17 oranında oksijen gazı gelerek atmosferi yani havayı oluşturmuş. TESADÜFEN..! (Yeryüzünde yaşam için bu oran gerekli )
Sonra bu atmosferin üzeri bir ozon gazı tabakaı ile kaplanmış..Nasıl olmuşsa...!!
Güneşten gelen ultraviyole ışınların engellenmesi ve yaşamın oluşabilmesi için....::!!
Sonra yine nereden gelmişse gelmiş ,yığınla hidrojen atomlari gelmiş.,bu hidrojen atomlarının her biri ile, yine nereden geldiği meçhul yığınla gelen okijen atomlarının ifisi birleşerek yeryüzünü denizler,okyanuslar,göller,ırmaklarla kaplamışlar..
Eveeeett...Canlıların yaşayabilmasi için gerekli olan bu binlerce oluşumlar TESADÜFEN (!)Tamamlandıktan sonra sıra geldi ilk canlının ortaya çıkmasına......!!!!!!!!!!
Ne diyordunuz sevgili kardeşim :
Alıntı:Mevcut yapıların en karmaşığı olan canlılar da enerji ve maddenin karşılıklı tepkileşmeleri sonucu ortaya çıkmışlardır...
Demek ki günlerden bir gün mesela Akdenizin ortaında BİR ENERJİ (Ne enerjisi ise..Bir yıldırım olabilir mi acaba...??) ile bir MADDE ( Bu da deniz suyu herhalde...??) karşılıklı
olarak TEPKİLEŞMİŞLER...(Tekmeleşmiş de olabilirler mi acaba..??) ve İLK CANLI BİTKİSEL HÜCRE meydana gelmiş
Bu ilk calı bitkiel hücreler çoğalmışlar,evrimselleşmişler,yosunlar oluşmuş, sonra bu yosunların bir kısmı denizden sıkılmış karaya çıkmışlar evrimselleşip,tü yeryüzünü otlar,ağaçlar ve ormanlarla kaplamışlar.... OLMUŞTUR DİYELİM....!!
Sonra yine günlerdem birgün denizlerin birinde bir ENERJİ ile bir MADDE tekmelşemişler..
Pardon..tepkileşmişler ve bir CANLI HAYVAN HÜCRESİ meydana gelmiş...
Sonra bu hayvan hücresi çoğalmış evrimleşmiş..deniz yıldızı,deniz kestanesi,deniz atı derken
deniz atı ben hızlı yüzemiyorum, hızlı gitmem lazım demiş balığa evrimselleşivermiş...
derken hamsi,palamut,balinalar oluşmuş..Derken günlerden bir gün balıklardan biri benim denizden canım sıkıldı karaya çıkacam demiş..Ama karada ayak lazım..O balıkta gövdeinden
4 ayak çıkarıverip başlamış karada sürünmeye...Sürüne sürüne tek tırnaklılar,çift tırnaklılar,
etoburlar,otoburlar derkennn MAYMUNLAAAARRR.....
Ancak sevgili kardeşim.
Alıntı:Alıntı :Demişiniz..
Hidrojenin diğer tüm elementlerinatası olmaı gibi,ilk ilkel hücre de bizim atamızdır....
Galiba utandınız evrim teorinize göre atanızın maymun olduğunu söylemeye.....
Yukarıdaki tüm TESADÜFİ oluşumların meydana gelişim olabilirliğini matematiksel ihtimal ve olabilirlik hesabı ile sorarsak ,olabilirlik oranı nedir diye....
Mutlaka bir olabilirlik ihtimal oranı vardır...Ancak bu oranın hesaplanmasında matematikteki rakamlar yetersiz kalır...
Saygıdeğer ve sevgili kardeşim,
Sorun buralarda değil....Esas sorun. benim anlayabilmekte zorlandığım mesele:
Şu YARATILIŞ EFSANESİ...KÖK HÜCRE meselesi....
Bir kadının (Hayvan da olabilir ) rahminde döllenme sonrası insan bedenini yapacak olan kök hücreler meydana geliyor ki ben bunlara AMELE HÜCRELER olarak düşünüyorum.
Ne yapıyor bu kök hücreler...? Önce aralarında gruplara ayrılıyorlar....Sonra bu gruplara
emirler geliyor. (Kim veriyorsa bu emirleri...???????)
1. gurup kendinizi kök hücre olmaktan çıkarın,kemik hücrelerine dünüşün ve bebeğin iskeletini yapmaya başlayın...
2. gurup kendinizi kök hücre olmaktan çıkarın ,et hücrelerine dönüşün ve bebeğin kemiklerinin etrafını kaplayın..
3. gurup kendiniz kök hücre olmaktan çıkarın sinir hücrelerine dönüştürün, ve bebeğin vücudunu sinirlerle kaplamaya başlayın.
4.5.6. ve sonraki guruplar...kendinizi kök hücre olmaktan çıkarın ve kendinizi akçiğer,karaciğer,kalp,mide,böbrek,pankreas,beyin hücrelerine dönüştürün ve bebeğin vücudunu yapın..........
Buradaki sorum şu :
Bu amele kök hücrelerin bir ZEKASI var mı..?? Yok mu..??
Kök hücrelerin beyni yoktur. Bu nedenle zekası da yoktur olamaz diyebilir miyiz.....???
Eğer kök hücrelerin beyni yoktur ,zekası da olamaz dersek....:
Bu zekası olmayan kök hücreler O MUHTEŞEM VE MÜKEMMEL BEBEK VÜCUDUNU NASIL YAPABİLİYORLAR....???????Eğer o kök hücrelerin zekası olmasaydı, bebeğin vücudunu TESADÜFEN yapıyor olsalardı... mesela bebeğin gözünü götürüp bebeğin poposuna koyabilirlerdi........!!!!!!!!!!!
Bu soruya bir cevabınız var mı..?? Güzel kardeşim......
Gelelim bir diğer ve daha önemli bir soruya.........
Güzel kardeşim.
Hani benim cahil (!) müslüman kardeşlerim derler ya...''YUMURTAYA CAN VEREN ALLAH''diye.. Siz boşverin benim Cahil müslüman kardeşlerimi....
Ancak sormak istediğim şey....Hani maddeleri ikiye ayırıyorsunuz ya CANLI-CANSIZ diye...
Şu CANLILARI CANLI yapan şey nedir...?? Nedir şu CAN..?? Nereden geliyor Şu CAN...???
Sonra nereye gidiyor bu CAN.. ???
Hani beyanlarınıza göre evrende sadece madde ve enerji vardı ya....
Bu CAN denen şey bir madde midir...?? Yoksa bir enerji mi..??
Hani canlılar madde ile enerjinin tekmeleşmesi neticesinde oluşuyordu ya...??
Yeni ölmül bir kimsenin maddesini bir enerji ile tekmeleştirsek, o ölmüş kişiye CAN verebilir miyiz dersiniz...????
Ya da bu sitede çokca yaptığınız gibi şu CAN 'ın yapıldığı maddeyi manyoelektroxxx filan gibi bir terim uydurup isimlendirebilir misiniz...???
Sevgili kardeşim...
Eğer yukarıdaki sorulara mantıklı ,makul ve geçerli cevaplarınız yoksa...
Ve de sizlerin tabiri ile TANRI yoktur diyebiliyorsanız.....Benim sizlere söyleyebileceğim tek şey olabilir..Bunu diyebilen kişinin ,beyninin düşünme merkezi var ya..O merkezdeki hücrelerin bir kısmının DEFOLU olma olasılığı yüksektir diye düşünürüm...
ANCAK TALEP EDİNİZ SİZLERE YUKARIDAKİ TESADÜFİ,KENDİ KENDİNE DEDİĞİNİZ OLUŞUM VE SORULARIMIN BİNLERCESİNİ GETİREYİM.....
Sizlere ALLAHIN SELAMINI iletirim.
Evet Arkadaşlar, o gün bir cevap gelmedi....
Ertesi gün siteye girdim cevap varmı diye..
Benim yazı yok...
Sorayım dedim ne oldu benim yazı diye.... Cevap geldi:
Foruma giriş izniniz kaldırılmıştır....
Evet Arkadaşlar böylece benim ateist site maceram sadece bir gün sürdü..
Cümleten selalmlar.....

![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)