You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

.
-Ateist Berber-

Adamin biri her zaman yaptigi gibi saç ve sakal trasi için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbet basladilar.
Degisik konular üzerinde konustular. Birden Allah'la ilgili konu açildi...

Berber: " Bak adamim, ben senin söyledigin gibi Allah'in varligina inanmiyorum."

-Adam: " Peki neden böyle düsünüyorsun?"

-Berber: " Bunu açiklamak çok kolay. Bunu görmek için disariya çikmalisin. Lütfen bana söylermisin, eger Allah olsaydi, bu kadar çok hasta insan olurmuydu, terkedilmis çocuklar olurmuydu? Allah olsaydi, kimse aci çekmezdi. Allah olsaydi, bunlarin olmasina izin verecegini sanmiyorum..."

-Adam bir an durdu ve düsündü, ama gereksiz bir konuya girmek istemedigi için cevap vermedi. Berber isini bitirdikten sonra disari çikti. Tam o anda caddede uzun saçli bir adam gördü. Adam bu kadar daginik göründügüne göre tras olmayali uzun süre geçmisti. Adam berber dükkanina geri geldi.

- Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye bir sey yok.

-Berber: " Bu nasil olabilir ki? Ben buradayim, berberim."

-Adam: " Hayir, yok. Çünkü olsaydi, caddede yürüyen saçli ve sakalli adamlar olmazdi."

- Berber: "Himmm... Berber diye birsey var ama; onlar bana gelmiyorlarsa, ben ne yapabilirim ki?"

-Adam:"Kesinlikle dogru! Püf noktasi bu!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-08-2014, Saat:01:59 PM, Düzenleyen: Mihman.
...Revan...
RE: -Ateist Berber-
Ben bu cevabı sevdim. Etkileyiciydi.
Himmm... Berber diye birsey var ama; onlar bana gelmiyorlarsa, ben ne yapabilirim ki?
Bu cümle her şeyi açıklamış.
Eyvallah.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Anlayana güzel nasihat. .....

Eyvallah zeynep
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Teşekkür ederim Zeynep, güzeldi.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Güzeldi ne demek. Olağanüstü. Harikasın Zeynep. Varol ve güzel yaşa sen. Olay budur ama zihin pencereleri açık değilse olmuyor işte. Kalbi ve derin muhabbetle cümleye.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
esasen Allahı inkar etmek kabul etmekten daha zordur
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Eyvallah arkadaşlar beğenmenize sevindim..İlk okuduğumda çok etkilenmiştim ve hoşuma gitmişti, faydalı olur diye düşündüm ve paylaşmak istedim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
havsalam almıyordu bu hazin hali önce
ah, ey zavallı cami, seni böyle görünce
dertli bir çocuk gibi imanıma bağlandım;
Allahımın ismini daha çok candan andım.

Bu şiiri Nazım Hikmet'in eski halinde iken yazdığını düşünürsek,
İman etmişiz ama sonumuzdan korkuyoruz!
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.