You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Aşka Geldim
[Resim: 6DAD90D2743CC50AEC3F738ECC3262.jpg]

Aşka geldim!
dedim ey aşk! seni şairlerden sordum
her biri başka şeyler söyledi…
kime sorsam başka başka cevaplar verdi…
ama hepsinin ortak bir yönü vardı
seni anlatırken hep vuslattan söz ediyorlardı
sana en yakın onu görüyorlardı…
ey aşk, madem sana en yakın onu görüyorlar
karar verdim seni 'vuslat'tan soracağım
belki de o seni tanır, sırlarını bilir…
vuslata erdim…
dedim 'ey vuslat! aşkı tanıyor musun?
dedi: 'oda kim'
dedim: 'tanımıyor musun aşkı..?'
dedi: 'hiç duymadım'
dedim: 'nasıl duymazsın, herkes senin aşkı tanıdığını söylüyor'
dedi : 'bilmiyorum hiç duymadım, görmedim…'

hayretler içinde kaldım…
aşka geldim…dedim: 'ey aşk! vuslat seni tanımıyormuş ne diyorsun bu işe..?'

ey aşk neden gülüyorsun,
bana bir şeyler söyle, öyle bakıp bakıp gülme…
ve aşk dedi: 'ey benim müptelam! 'vuslat beni tanısaydı adım aşk olur muydu hiç…'
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Aşka Geldim
Denilmiştir ki

.Vuslat...Şekilsiz ve boyutsuz… Nur olarak, Maşukun nurlarına gark olmak. Ancak, bu ‘bulmak’ henüz ‘ham’ olanların buluşması, kavuşmasıdır. ‘Yalancı vuslat’…

Asıl hedefe varmaya daha çok yol vardır. Bu ilk ‘bulma’dan sonra, âşık, bir de bakar ki yine kaybetmiş sevdiğini. Hallerden hallere, makamlardan makamlara geçer. Düşe kalka, rehberinin gösterdiği ufuklarda yol alır. Maşuğun adı da sanı da kalmamıştır ortalıkta.

Âşık, hayretler vadisindedir. Tam buldum derken; bulamamanın ‘bulmak’ olduğuna inanmaya başlar. Şu aciz ve fani insan nasıl bulsun Ebedi, Sermedi olanı…

Derken, âşık, maşukun inayetiyle tevhid denizinin sahillerinde bulur kendini. Tevhidin hakikat halini tefekkür ederken, bir de bakar ki bir kendi var; bir de Maşuk’u.

Maşuğuna varamadığı gün gibi aşikardır. Gördüğü ve yaşadığı onca maceradan sonra, şaşkın, bedbin, çaresiz, kalakalır…

İşte, asıl vuslat; aşığın yüce ‘kulluk’ makamına kabul edilmesinden sonra olur. Ve aşık, vuslatın da çalışmakla değil, ilahi lütufla olduğunu bir kere daha anlar.

Yüreğinize sağlık ELEZ yüreğinizden dökülenler eşdeğer şeyler aşkı da vuslatıda anlamış gibisiniz.. dilerim Rabbimden ilahi lutuf ile ve duayı azam ile vuslat nasip olur...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-04-2014, Saat:08:20 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.