You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

" AŞK " Sizce Nedir? :)

Profesör
[Resim: a1g96g.jpg]
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-11-2017, Saat:01:31 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
General
RE: " AŞK " Sizce Nedir? :)
bence tam böyle:
‘‘Aşkın başlangıcı şaka,sonu ciddidir.Yüce nitelikleri,tam olarak ifade edilemeyecek kadar ince ve hassastır.Çok büyük gayret sarf etmeksizin kavranamaz onun hakikati.Aşk,ne din tarafından inkâr edilir,ne de kanunlar onu yasaklayabilir.Çünkü kalpler Tanrı’nın elindedir.’’ der.İbn Abbas’ın:‘‘Aşk kurbanına ne diyet gerekir,ne de kısas!’’ şeklindeki fetvasına yer verir.‘‘Aşkın içeriği konusunda insanların hep birbirinden farklı görüşleri oldu.Çok şeyler dendi ve söylenecek şeyler hâlâ bitmedi.Bence aşk,yüksek seviyedeki temel unsurlarına göre bu mahlukatta bölüştürülen ruhların parçaları arasında meydana gelen birleşmedir.’’ ve ‘aşk,bizzat ruhta meydana gelen bir şeydir.’düşüncesindedir.Aşkın ne mizaç uyumundan,ne de sadece fiziki özelliklerden ortaya çıkan bir şey olduğuna inanmaz.‘Eğer aşkın nedeni fiziksel biçimin güzelliği olsaydı,biçimdeki en küçük noksanlık kaçınılmaz olarak yadırganırdı.’

ibn hazm
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
eyvallah...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Günümüzde aşk yanılmaları var tabi.
Gerçek tanımında ise Yunus Emre son noktayı koymuş zaten.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ben Mevlananın sözünü daha bi begenmiştim bu sözü ilk okudugmda
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Ayrı ayrı üçünün de sözü manidar.
Ancak kapanış Y.Emre'nin tartışmasız gülücük

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Mesajımın sonuna 'bence' ekleyeyim de ukalalık gibi olmasın yinede :D

H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Üstteki Zatların hepsi birbirinden degerli o yüzden hangisinin sözü son nokta olursa olsun farketmez aslında..hepsi çok dogru söylemiş benim mevlanaya ayrı bir sempatim var da )
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.