You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Aşk, sevginin tutkulu ve derinlikli biçimidir

General
Aşk, sevginin tutkulu ve derinlikli biçimidir. Aşkı sevgiden ayıran en önemli üç özellik, sadakat, bağlılık ve şefkattir. Sevdiğine delice bir tutkuyla bağlanan âşık onun için kendi çıkarını terk eden kişidir. Aşık olan kişide muhakeme ikinci plana düşmüş, öncelik duyguların olmuştur.
Aşk aynı zamanda gerçeklerin dışına çıkmış, hayal dünyasında yaşanan romantik bir duygudur. Aşktan anlaşılan şey romanstır. Güzel bir aşk yaşamak için romansı mahveden ve artıran şeylerin iyi bir sentezi gerekir.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Aşk, sevginin tutkulu ve derinlikli biçimidir
Şu analizciler Aşkın tarifini yapabildiklerine kalemlerine yazdırabildiklerine göre Belliki hiç aşık olmamışlar. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Mevlana ne güzel demiş;
"Aşkın şerhinde akıl, ça­mura saplanmış merkep gibi yattı kaldı. Aşkı ve aşıklığı yine aşk şerh etti. Güneşin vücuduna delil yine güneştir. Sana delil lazımsa güneşten yüz çevirme! "
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Üç pervane vardı her biri aşk'ı tarife yeltendi:
İlki aleve yaklaştı ve şöyle dedi: ben aşkı biliyorum...
ikincisinin kanatları yaklaşarak aleve değdi ve o dedi: ben aşkın ateşinin nasıl yaktığını bilirim...
Üçüncüsü kendini hiç tereddüt etmeden ateşin kalbin e attı ve kendisinden bir daha haber alınamadı
Yalnızca o bildi; gerçek aşk nedir...
Bu dünyadaki insanlar bir mum alevinin önündeki üç pervane gibidirler. Aşk'ı kendilerince tarif edebilenler ilk iki pervanedirler. Oysa aşk'ın tarifi üçüncü pervanedeydi, lakin o bir daha geri dönmedi( onun geri dönmemesi,ondan haber alınamamsı, gittiği yerden çokca menun olmasından, ebediyen orada kalmak isteyişinden olabilir. çünkü aşk'ın lezzetiniyle öyle bir halle şekillenmişlerdirki hiç bir çıkış kapısı ile cezbolunmazlar belkide... )
Üçüncü pervane gittiği yerden nida eder "Ben ol da bil" diye...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-01-2016, Saat:12:21 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
gülücük üçpervaneyi herkes bilir onu kopyalamada bir sakınca yok, önemli olan yazıya denk geliyor ve konuyu en iyi şekilde anlatıyor olması..gülücük bakalım benim cümlelerim hangisigülücük

Üç pervane vardı her biri aşk'ı tarife yeltendi:
İlki aleve yaklaştı ve şöyle dedi: ben aşkı biliyorum...
ikincisinin kanatları yaklaşarak aleve değdi ve o dedi: ben aşkın ateşinin nasıl yaktığını bilirim...
Üçüncüsü kendini hiç tereddüt etmeden ateşin kalbin e attı ve kendisinden bir daha haber alınamadı
Yalnızca o bildi; gerçek aşk nedir...
Bu dünyadaki insanlar bir mum alevinin önündeki üç pervane gibidirler. Aşk'ı kendilerince tarif edebilenler ilk iki pervanedirler. Oysa aşk'ın tarifi üçüncü pervanedeydi, lakin o bir daha geri dönmedi( onun geri dönmemesi,ondan haber alınamamsı, gittiği yerden çokca menun olmasından, ebediyen orada kalmak isteyişinden olabilir. çünkü aşk'ın lezzetiniyle öyle bir halle şekillenmişlerdirki hiç bir çıkış kapısı ile cezbolunmazlar belkide... )
Üçüncü pervane gittiği yerden nida eder "Ben ol da bil" diye...

siyaha boyalı olanları ben yazmışım da senin derdin ne gülücük banlanmak istiyrosan açıkca söyle, konularımıza saldırarak bir yere varamazsın..Sabrımızı zorlasan, karşılığında yine sabır görürüsün gülücük yani inş.. gülücüksopa

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-01-2016, Saat:01:11 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Kıdemli Üye
Tmm..tamam gülicennet abla ezme beni gülücük))

Sen ve böyle cümleler kurabilmek...
MaşaAllah anlatım tarzınız çok edebiymiş :-),ayırt edemedim,dedim herhal kopyala yapuştır yapmıştır.
tmm tmm...Aslında canım sıkıldı dedim birini kızdırayım,bende seni gözüme kestirdim Big Grin
dünde kalben abiyi sinirlendireyim demiştim :-))))) xdddd
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.