kalemşör abi şiirde sakat olabilecek şeyler var tabi de Allahın eli, yüzü gibi müteşabih sıfatları ehli sünnet keyfiyetsiz, tevilsiz, ta'tilsiz ve tahrifsiz kabul eder. Şu alıntıyı paylaşıyorum, sen de biliyorsundur gerçi:
Alıntı:75- (Allah, İblis'e) "Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni ne alıkoydu? Kibirlendin mi? yoksa yücelerden mi oldun?" dedi. (Kurtubi Tefsir-meali)
بِيَدَيَّ
İki elimle
Konuya yardımcı olması için başka bir ayeti daha veriyorum:
وَقَالَتِ الْيَهُودُ يَدُ اللّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَيْدِيهِمْ وَلُعِنُواْ بِمَا قَالُواْ بَلْ يَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ يُنفِقُ كَيْفَ يَشَاء وَلَيَزِيدَنَّ كَثِيرًا مِّنْهُم مَّا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ طُغْيَانًا وَكُفْرًا وَأَلْقَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاء إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ كُلَّمَا أَوْقَدُواْ نَارًا لِّلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللّهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الأَرْضِ فَسَادًا وَاللّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ
Yahudiler, Allah'ın eli bağlıdır (sıkıdır) , dediler. Hay dedikleri yüzünden elleri bağlanası ve lânet olasılar! Bilâkis, O'nun iki eli açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun ki sana Rabbinden indirilen, onlardan çoğunun azgınlığını ve küfrünü arttırır. Aralarına, kıyamete kadar (sürecek) düşmanlık ve kin soktuk. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa (fitneyi uyandırmışlarsa) Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez. (Maide 64)
"Allah'ın iki eli vardır. Allah'ın iki eli de sağdır" (Muslim)
وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ وَالْأَرْضُ جَمِيعًا قَبْضَتُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَالسَّمَاوَاتُ مَطْوِيَّاتٌ بِيَمِينِهِ ۚ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِكُونَ
Onlar Allah'ı gereği gibi bilemediler. Oysa kıyamet günü yer tamamen O'nun avucundadır ve gökler sağ elinde dürülmüştür. O, onların ortak koştuklarından munezzeh ve yücedir. (Zumer 67)
Buhârî ve Muslim'de de Ebu Hureyre'den şöyle dediği kaydedilmektedir:
Rasûlullah (sav) buyurdu ki: Allah kıyamet gününde yeri kabzasına alır, semayı da sağında dürer. Sonra da: "Ben melik olanım, yeryüzünün melikleri (hükümdarları) nerede?" diye buyurur. (Buhari, IV, 1812, V, 2389, VI, 2688; Muslim, IV, 2148; İbn Mace, I, 68; Musned, II, 374)
Tirmizî'deki rivayete göre, Âişe (r.anha) Rasûlullah (sav)'a yüce Allah'ın: "Halbuki kıyamet gününde arz bütünü ile O'nun kabzasındadır. Gökler ise O'nun sağ eli ile durulmuş olacaktır" buyruğu hakkında soru sormuş ve şöyle demiştir:
O gün insanlar nerede olacaktır, Ey Allah'ın Rasûlu? dedim.
Peygamber: "Cehennem (üzerindeki) köprü üzerinde (olacaklardır)." diye buyurdu.
Bir rivayette de "sıratın üzerinde ey Âişe" diye buyurmuştur. (Tirmizî) dedi ki: Bu hasen, sahih bir hadistir. (Tirmizi, V, 372; Musned, VI, 116)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)
Sizi rahatsız etmeye geldim!