You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Aşık Gençler Ne Yapmalı?

Aşık Gençler Ne Yapmalı?

...Revan...
RE: Aşık Gençler Ne Yapmalı?
Heye ya. Evlilik yaşını aşağıya çekeceğiz. 18 bile az iken siz diyorsunuz evliliği daha erken yaşa alın. Yok gençler dini nikah kıyıyarlar diyorsunuz. Hangi akla hizmet. Ana, baba razı olmadıktan sonra, başta bir hoca olmadıktan sonra nikahın ne anlamı var. O nikah geçerli olur mu? Ya kardeş sen gençleri tanımıyorsun. Her gün görüyoruz. Gözümüzün önünde ne halt ettiklerini. Gençtim normal gençleri onlar birer imam hatipli. Bilinç yok. Sen ne zannediyorsun. A biz aşığız hadi dini nikah kıyalım. Ya sonra?
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Biz de ona yanıyoruz ya Kuran'daki gibi işlemiyor. Dini nikah diyorlar. 3-4-5 kişiyi nikahlarına alıyorlar. Neymiş efendim, Peygamber Efendimiz'de üç dört kişiyle evlenmiş. Evet, O mazlumları yetimleri koruma altına alıyordu. Efendim var mı günümüzde böyle bir şey. Sapıtıyorlar. Sen önce devletin nikahıyla nikahlanacaksın sonra dini nikah. Bu ülkeye şeriatla değil demokrasiyle yönetiliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Nur Suresi'nin 32. ayetinin tefsirinde de evlilik çağı geldiğinde evlendirin diyor. Sence evlilik çağı 15-16 mıdır? Yoksulluk diyorsun. Yoksulla yoksul evlenince o ev Allah'a kullukla dolup taşıyorsa zaten Allah onaları refaha kavuşturacaktır. Öncelikle bilinç kardeşim. Bilinç olmadıktan sonra evlenmenin bir anlamı yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-03-2014, Saat:10:48 PM, Düzenleyen: Revan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.