You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Aşağıdaki sorulara mantıklı cevap verebilecek misiniz?

General
* Tarzan'ın neden sakalı yoktur? Köse değilse, traş olmayı ormanda nasıl öğrenmiştir?
* Pillerinin bittiğini bilmemize rağmen, uzaktan kumandanın tuşlarına neden daha sert basarız?
* Kamikaze pilotları neden kask takar ki?
* Bebekler 2 saatte bir uyanırken, insanlar neden rahat uyumayı 'bebekler gibi uyumak' şeklinde tanımlar?
* Nasıl oldu da uzaya gitmemiz, bavullara tekerlek koymayı akıl ettiğimizden önce oldu?
* İnsanlar neden yüksek binalara çıkıp dürbünle aşağıya bakmak için para verir?

* Neden ekmek kızartma makinesinin ekmeği yakan bir sıcaklık ayarı hep olur?
*
*
* Domuzlar terlemezken, insanlar neden 'Domuz gibi terledim! ' derler?
* Asansör düğmesine birden fazla kez basmak asansörü daha mı hızlı getirir?
* Neden insanlar birbirlerine sarılınca sağa-sola sallanırlar? Bunun cevabı 'öne-arkaya sallanırlarsa yanlış anlaşılır' olabilir.
*Neden sınavlarda '4 yanlış bir doğruyu götürür' şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da; '4 doğru bil, bir doğru da bizden' şeklinde bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
* Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde 'en kısa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
*Bir programı kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programını satın aldıktan sonra 'kabul etmiyorum' seçeneğini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur?
*Bulmacalarda boru sesinin karşılığı neden hep 'ti'dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç 'ti' diye ses çıkaran boru görmüşler midir?
* Neden futbol takımı olan Ajax 'Ayaks' diye okunur da, temizlik ürünü Ajax 'Ajaks' diye okunur?
*Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazılır? Hipokrat yemininde 'arabamı temiz kullanacağım' şeklinde bir madde mi vardır? Bir arabayı sadece doktorlar mı temiz kullanır?
alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Aşağıdaki sorulara mantıklı cevap verebilecek misiniz?
Eğer arabam olur da satış ilanı verirsem "Erkekten satılık araba" şeklinde ilan vereceğim, şart olsun.Big Grin
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
* Tarzan'ın neden sakalı yoktur? Köse değilse, traş olmayı ormanda nasıl öğrenmiştir?

Yalnizliktan sinir stres yapmis sakal biyik yolmustur

* Pillerinin bittiğini bilmemize rağmen, uzaktan kumandanın tuşlarına neden daha sert basarız?

Çıkmadık candan umit kesilmes diye son bir cirpinis.

* Kamikaze pilotları neden kask takar ki?

Şekil semal yapmis adamlar karizmatik olsunlar diye

* Bebekler 2 saatte bir uyanırken, insanlar neden rahat uyumayı 'bebekler gibi uyumak' şeklinde tanımlar?

Kaliteli uyku diye birsey var.

* Nasıl oldu da uzaya gitmemiz, bavullara tekerlek koymayı akıl ettiğimizden önce oldu?

Iste insanin aklina sonradab geliyor bazi seyler

* İnsanlar neden yüksek binalara çıkıp dürbünle aşağıya bakmak için para verir?

Baska bir pencereden bakiyorlar iste hayata

* Neden ekmek kızartma makinesinin ekmeği yakan bir sıcaklık ayarı hep olur?
*

Ultra yanik sevenler icin
*
* Domuzlar terlemezken, insanlar neden 'Domuz gibi terledim! ' derler?

Kokudan dolayi.

* Asansör düğmesine birden fazla kez basmak asansörü daha mı hızlı getirir?

Hayir ama havalı. Bkz amerikan korku filmleri

* Neden insanlar birbirlerine sarılınca sağa-sola sallanırlar? Bunun cevabı 'öne-arkaya sallanırlarsa yanlış anlaşılır' olabilir.

Samimi hava guven duygusu

*Neden sınavlarda '4 yanlış bir doğruyu götürür' şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da; '4 doğru bil, bir doğru da bizden' şeklinde bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

Olmaz istismar ederler bizde.

* Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde 'en kısa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?

Eskiden insanlar once inip sonra binerlermis
Ugur sayarlarmis bunu
Sonradan degismis.

*Bir programı kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programını satın aldıktan sonra 'kabul etmiyorum' seçeneğini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur?

Insan bu sagi solu belli olmaz

*Bulmacalarda boru sesinin karşılığı neden hep 'ti'dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç 'ti' diye ses çıkaran boru görmüşler midir?

Ben gördüm

* Neden futbol takımı olan Ajax 'Ayaks' diye okunur da, temizlik ürünü Ajax 'Ajaks' diye okunur?

Siveden dolayi

*Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazılır? Hipokrat yemininde 'arabamı temiz kullanacağım' şeklinde bir madde mi vardır? Bir arabayı sadece doktorlar mı temiz kullanır?

Hipokrata gore bazi kaideler var.
Yemin icinde geçiyor bu.
Arabayi temiz kullanacağıma and icerim diye.
Ondan.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hiç üşenmeden cevap vermiş..ne azimli ne çalışkandır benim kızcağazım gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Piller bittiğinde kumandanın tuşlarına sert basmak bir yana,

birde pilleri çıkarıp diş arasında biraz ezip tekrar kullanmak var:-)

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.