You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)

ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)

((Meksikalı))
RE: ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)
örtünme konusunda peygamber s.a.v in kadınlarınızı bulunduğunuz toplumun (gelenek örf )şartlarına göre giydirin diye bir hadisi var zaten ama bunu anlamak istediğimiz gibi mi anlamalıyız yoksa yine kurana göre mi anlamalıyız bu konuda genelde kitaba uymak değilde kitabına uydurmak ! yolunu seçmeye kalkanlar da yoğunlukta . Verdiğin örnek bi bakıma doğru mesela afganistanda kadınlar burka giyiyorlar ama türkiye burka değilde çarşaf giyiyorlar ama ikiside örtümü evet örtü . çok iyi mi örtüyor kesinlikle ama illa çarşaf mı hayır tabiki bol bir pardesü giyip üzerine yakaları örtecek bir başörtüsü de gayet güzel bir örtü ama ben buna kalkıpta al sana KURAN a türk yorumu getirmek demem bu çok yanlış bişey. Hiçbir peygamber "iletişim aleti", "ara kablosu" ya da "postacı" değildir. Hz. Peygamber ise hiç değildir. O, dinin ve imanın bir parçasıdır. Tıpkı bunun gibi, tesettür emri de Kur'an'ın bir emridir ve başörtüsü tıpkı namaz kadar, oruç kadar farzdır.

Eğer peygambersiz düşünülürse, namazın da "çaresine bakmak" mümkündür. Bu durumda tartışılması gereken Kur'an ve onun getirdiği esaslar değil, sizin İslam'la geçinmeye gönlünüzün olup olmadığıdır.

Alimlerin görüşleri Rasulüllhahın sünneti ve hadisleri mezhepler bunları yok saymakla başlayacağız o zaman öyle mi ? zaten gittikçe yozlaşan bir müslüman kesim var hele türkiyede millet herşeyi kitabına uydurmasını biliyo hangi alime kulak kesileceğinide biliyor oldu bi de imam hatipler karışsın Aman Allah korusun .

şunuda belirtelim Allah tekellüf yapanları sevmez
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-02-2010, Saat:02:23 PM, Düzenleyen: ELİFLAMRA.
Forumcu
Kardeş gülsevra,

1..
Alıntı: şayet vahiy göndererek sizin bahsettiğiniz bir durumu kastetseydi onu herkesin kalbine teker teker vahyederdi ve buna da gücü yeterdi.

Demişsiniz.. Peki kur'an vahyi Lafız olarak geldi ise, Allah her kulunun kulağına teker teker fısıldayabilirdi her halde,buna da gücü yeterdi...

Benim izahımda şu nokta önemli idi,kavrayamadığınız..
Kur'anın LAFIZ olarak gelmesi için SES gereklidir. Bu SES'i çıkarmak için
ağız,çene ve dil gereklidir...Bu durmda vahy kimin AĞZI,ÇENESİ VE DİLİ
ile geldi ?????
Mana olarak gelmiştir fikri akla daha yakındır...

Alıntı:2. peki diyelm ben bu mantık yürütmede hata ediyorum, o zaman vahyinde neden o yukarda zikrettiğim ayetleri indirmiş ?ya da orada kuranı telffuz olarak arapça indirdiğinden başka ne kastetmiştir ?

Kur'an Hz. Muhammede vahyedildiği için ,onun dilinden ifade edildiği için arapçadır.Peygamber kendisine vahyedilen mana kur'anı ingilizce olarak ifade edemezdi..herhalde...

Alıntı:"zihnindeki İSLAMİ RUHU kendi dil bilgisi ve ifade gücü,kendi bilgi ve eğitimi,yaşadığı zaman,içinde yetiştiği ve yaşadığı sosyal çevre,ve bu çevrenin kendisine sunduğu şartlar etkisinde kelimelere dökerek ifade ettiği" için, o sırada da arapları ilgilendirdiği için mi öyle ifade etmiş ?

Evet aynen öyle....
Sitemizdeki KUR'AN EVRENSEL MİDİR ?? başlıklı yazımdan:

''Bu durumda kur'an evrensel görünsün diye ,tebliğler içinde:
Karınızı evinize gelen erkek misafirlere ikram etmeyiniz.( eskimolar böyle yapar)
Yakaladığınız insanların kafa derilerini yüzmeyiniz. (kızılderililere)
Yakaladığınız insanları kesip yemeyiniz. (Afrikalılara)

böyle öğüt ve tavsiyeler olsaydı, o mekkeliler peygambere inanırlar mıydı?
Demezler miydi, biz bunları yapmıyoruz ki,nereden uyduruyorsun bunları.
Tabii vahyin. kur'anın ne kabulü nede yayılması mümkün olurdu.''

Yukarıdaki nedenle Kur'an o zamanki arap toplumunun yaşam şartlarına göre gelmiştir, Diğer topluluklar ,Kur'andaki ana fikri kendi toplumlarına göre yorumlayacaklardır...

Selam konusunda size birsey söyliyemem kardeşim....
SELAM allahın selamıdır...

Selam kardeşim, Allahın selamı üzerinize olsun....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-02-2010, Saat:02:34 AM, Düzenleyen: SEYİTHAN.
Forumcu
Saygıdeğer kardeş eliframra,,

örtünme konusunda peygamber s.a.v in kadınlarınızı bulunduğunuz toplumun (gelenek örf )şartlarına göre giydirin diye bir hadisi var zaten

Benim bütün anlatmaya çaliştığım buydu kardeşim....

İŞTE BEN BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORDUM.......

bulunduğunuz toplumun (gelenek örf )şartlarına göre giydirin

Yani eskimolar eskimo adetlerine, kızılderililer kendi adetlerine ,japonlar da yine japon geleneklerine,adet ve örflerine göre giyinecekler.

Peki kur'an evrensel olarak nasıl giyinileceğini söylüyor mu ??
evet söylüyor... NE diyor ...??

Dışarı çıktığınız da erkekleri tahrik edecek şekilde giyinmeyin, çünkü sizi rahatsız ederler..
Dışarı çıktığınızda yaşadığınız toplumun örf ve adetlerinin AHLAKSIZLIK kabul ettiği şekilde giyinmeyin.Giyiminiz toplumunuzun ahlaki kurallarına uygun olsun....

Alıntı:Alimlerin görüşleri Rasulüllhahın sünneti ve hadisleri mezhepler bunları yok saymakla başlayacağız o zaman öyle mi ?

HİÇ KİMSE HİÇBİR ŞEYİ YOK SATIN DEMEZ VE DEMİYORDA...

Örnek ben ne diyorum (Veya ne düşünüyorum)

KUR'AN ESASTIR TEMELDİR..
KUR'AN İSLAMDIR....

Sünnet,hadisler,mezhepler FAYDALANACAĞINIZ YARDIMCI BİLGİLERDİR..

basit bir sorum var..:

Ben din adamı değilim, işi gücü olan günde 10 saat çalışıp çpluk cocuğunun nafakasını kazanmaya çalışan, sıradan bir insanım....

Allaha inanırın,O na imanım tamdır..
Kur'anı en az 8-9 defa baştan sona okudum,inandım....
Basit bir resimli ilmihal kitabından dini vecibeleri ve ibadetleri öğrendim...

Şimdi bana mezheplerin,hadis ve sünnetlerin neden gerekli olduğunu
benim bildiğim şeylerin bana yeterli olup olmadığını söyleyebilir misiniz..???

selam kardeşim
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
eğer ANLAM ın peşindeysen ve eğer bildiklerini yaşamaya başlamışsan Allah sana bilmediklerini öğretir bilmediklerini öğrenme kapısını açar . Yeterli olup olmadığı konusu senin Allah a karşı samimiyetine bağlı biliyorsun Kuran kiminin imanını artırır kiminin de küfrünü bu çok önemli mesela
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
örnek

Bir sûre indirildiğinde, içlerinden kimisi, «bu sûre hanginizin imânını artırdı ?» diyerek (ilâhî vahyi küçümserler), imân edenlerin ise imânını artırmıştır ve onlar (bununla) sevinip müjdelenirler.

tevbe suresi ayet 124

Ey Kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni gereğince uygulamadıkça bir temeliniz olmaz" de. And olsun ki Rabbinden sana indirilen, Kuran, onlardan çoğunun azgınlık ve küfrünü artırır. Öyleyse kafirler için tasalanma.
Mâide / 68

kimilerinin diyorum orada dikkatinizi çekerim ! Tesettür konusundaki örnek Kurana türk yorumu ya da alman yorumu getirmek anlamına gelemez bu yine peygamberin sünneti ve Kuranın emri doğrultusunda açıklanır Kuran bütün zamana ve mekana inmiştir bunu hepimiz biliyoruz tesettür konusunda getirdiğimiz örnek Kuranın bütün emirlerini kapsayabilir mi ? Görmüyormusunuz kurban kesme meselesinde bile islami cemaat dediğimiz bazı oluşumlar sağolsunlar kafalarından türk yorumu ! getirip ibadeti neredeyse ortadan kaldıracaklar insanların vicdanını okşayıp açık bir emri saçma mantıklarla hayır kapısına dönüştürdüler. geçen kurban bayramı örnek mesela ne yaptılar güya hayır yaptılar kurbanlarının kesilmediği çıktı ortaya al sana türk yorumu işte buyur...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-02-2010, Saat:11:24 PM, Düzenleyen: ELİFLAMRA.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.