You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)

ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)

Administrator
RE: ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)
teseddür örneğini vemekle hata ettin evet saçma bir düşüncen olduğu ortaya çıktı ve bunu hepimiz anladık..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
sen böyle ayetleri hep açıklarımısın kendin anladığın gibi...zahiri manasını neye göre açıklıyorsun kendi kafana göre mi.
En azından İnternetten bulup'ta burada paylaşmıyor.
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
[/quote]

sen böyle ayetleri hep açıklarımısın kendin anladığın gibi...zahiri manasını neye göre açıklıyorsun kendi kafana göre mi.

Bâtıni mana, Zahiri mana: Gizli anlam demek olan Bâtıni mana; Kuran’ın ilk bakışta anlaşılan manasının dışında, ancak inceleme, araştırma ve düşünme ile elde edilen, ayetin işaretinden kalbe doğan mana demektir. “Zahiri mana” ise: Kuran lafızlarının zahirinden anlaşılan mana demektir. Zahiri mana, “Ne diyor?” Bâtıni mana, “Ne demek istiyor sorularının karşılığıdır. Kuran’ı kerim yorumcular, Kuran’ın zahiri manasının yanında, Bâtıni anlamının da bulunduğunu kabul ederler. Bâtıni manaya, tasavvufta “İşari” mana denir. Ehli Sünnete göre, Bâtıni mananın geçerli olabilmesi için, zahiri manaya aykırı olmaması, Bâtıni manayı doğrulayacak bir delilin bulunması, Şeraite ve akla zıt manalar içermemesi ve Bâtıni mananın tek mana olduğu ileri sürülmemesi gerekir. (Dini kavramlar sözlüğü)

[/quote]

SEVGİLİ KARDEŞİM,

Alıntı:sen böyle ayetleri hep açıklarımısın kendin anladığın gibi...zahiri manasını neye göre açıklıyorsun kendi kafana göre mi.
DİYORSUNUZ......

Kardeşşş AZİZ KUR'AN: '' OKU '' diyor mu .?????
Kardeşşş AZİZ KUR'AN : '' SEN HİÇ DÜŞÜNMEZ MİSİN..?? '' diyor mu..??
Kardeşşş AZİZ KUR'AN acaba KAÇ DEFA ,
Aklınızı kullanın, düşünün diyor..???
19 defa ? 20 defa.?? 30 defa???

Kardeşşş ben AZİZ KUR'ANIN dediğini yapıyorum...
OKUYORUM..DÜŞÜNÜYORUM...TEFEKKÜR EDİYORUM..YORUMLUYORUM...
Sizin dediğiniz alimlerin yorumlarına da, BAKTIKTAN SONRA:
kendi yorumumu kendi AKLIMLA YAPIYORUM.....

Kardeş size de öyle yapmanızı öneririm...

Alıntı yaptığınız ZAHİR ve BATINİ mana tarifleri ÇOK DOĞRU ve yerinde.
Teşekkür ederim.....Bu tarifleri getirdiğiniz için..
Çünkü ben de işte BUNU ANLATIYORDUM.....!!!!!

Müsaadenizle bu tarife bir bakalım:.

Zahiri mana, “Ne diyor?”
Bâtıni mana, “Ne demek istiyor sorularının karşılığıdır''

Kardeşşş işte ben yukarıdaki tüm yazımda bunu anlatmaya çalışıyordum....!!!!

Yani ÖZ OLARAK:

KUR'ANIN NE DEDİĞİNE DEĞİL, NE DEMEK İSTEDİĞİNE BAKACAKSINIZ...

Selam sevgili kardeşim....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
konuyla tamamen ilgili bir yazı...SEYİTHAN.her insan kuran-ı kerimi okuyup anlayabilri mi ve herkes yorumlayabilri mi..aklınızı kullanın diyor evet bizde aklımızı kullanıp ehli sünne hadis tefsirlerden faydalanıyoruz biz akılsızmıyız kendin yorum yapıp düşündüğün zaman sadece sen mı akıllı oluyorsun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.