You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arkadaşlar imsak ve oruç saati

Cezalı Üye
(Bakara 187: Oruç gecesi kadınlarınıza cinsel yaklaşım size helal kılınmıştır. Onlar sizin için giysidir/eştir, siz de onlar için giysisiniz/eşsiniz. Allah sizin öz benliklerinize yazık etmekte olduğunuzu bilmiş, tövbelerinizi kabul edip sizi affetmiştir. Artık şimdi onlara yaklaşın ve Allah`ın sizin için yazdığı şeyi arayın. Tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden sizce seçilinceye kadar yiyin için; sonra da orucu gece oluncaya değin tamamlayın. Mescitlerde itikâfta bulunduğunuz sırada zevcelerinizle cinsel temas kurmayın. İşte bunlar Allah`ın yasaklarıdır, bunlara yaklaşmayın. Allah, ayetlerini insanlara işte böyle açıklar ki korunabilsinler. )

Ayette tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden şeçilindeye kadar yiyin için deniliyor.

Keşke resim ekleyebilseydim.Ama anlamışsınızıdır heralde.Yani güneş ışığı görünecek.Ufkun ucundan.Orda yemeği bırakın diyor Allah.

Peki biz nasıyoruz.Daha dogrusu diyanet gecenin zikiri karanlığında ezan okuyor.Kuranda zaman dilimine daha 1 saat var.Diyanete uymayın,Kuran'a uyun.

Diyanet bize fazladan 1,5 saat oruç tutturuyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-07-2013, Saat:07:08 PM, Düzenleyen: *Rabia*.
Profesör
RE: Arkadaşlar imasak ve oruç saati
Bu son yıllarda tartışılan bir konu..Bir çok kişide aynı fikirde 1,5 saat mı bilmiyorum ama yemeyi içmeyi erken kestigimizi çok kişi söylüyor..ama ezan okunduktan sonra ister istemez yiyip içemiyoruz
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Aslında bizim Kuran'a uygun hareket etmemiz gerekiyor.aher samimi Müslüman güneşe bakıp karar verebilir aslında.Ben yapabiliyorum en azından.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bende niyet etmek için biraz bekliyorum zaten...ama mecburen erken kalkıyoruz bizim davulcu saat 2,30 da uyandırıyor bizi ) Yalnız neden imsak saatini erkene alıyorlar onu anlamıyorum hala
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
imsak nerdeyse 4e geldi zaten erken yiyin erken yatin ne guzel istegülücük ama erken kalkmayin hehe
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
o kim.bilmiyorum bende seyi izliyorum cay tvde necati hoca girgir oluyo bazengülücük
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Arkadaşlar imsak ve oruç saati
güneşe bakıp karar vermek için şehirler tam manasıyla uygun değil, bununla birlikte diyanetin verdiği zamanların da erken olduğu açık.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
muag ayette gece açın orucu diyor, sen akşam açıyorsun. yatsı vakti açmadığından kurana ters hareket etmiş değil misin?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
diyanet erkene alıyor bende biraz ilerletmiş olayım havasın dasın sanırım ezandan 90 dakika sonraya kadar siyah iplik mi kalır 40-50 dakika de bari gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.