You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arkadaşlar hadis uyduruyorum

Cezalı Üye
Hadis Buhari'den rivayet edilmiştir.

“Peygamber hiç bir vakit ayak üstünde işemedi” (Hanbel 4/196; 6/136, 192, 213).

“Peygamberin ayak üstünde işediğini gördüm” (Buhari 4/60, 62; Hanbel 4/246; 5/382, 394).

Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi” (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113).

Kaynaklarını bile yazdım.bye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Arkadaşlar hadis uyduruyorum
Edeb ve ahlak timsali olan ve eşlerinden cocuklarından bile haya eden bir peygamberi tuvalet ihtiyacını giderirken kim görebilir ?

Kitabı evinde bulunan insanlar inceleyecektir eminim..Benim evimde bu kitap yok malesef o yüzden ben kontrol edip bakamıyorum...Evinde bulunanlar yorum yaparlar nasılsa
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir sürü uydurma hadis oldugunu biliyorum ve arada kaldıgım konularda sanırım bana kalbim dogru yolu gösteriyor gülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
daha önce görseydim daha önce cevap verirdim her neyse diyerek birincisini incelemeye alalım:

Alıntı:“Peygamber hiç bir vakit ayak üstünde işemedi” (Hanbel 4/196; 6/136, 192, 213).

öncelikle şüpheli gördüğün bir hadis var ise o hadisin metni ile birlikte nakletmelisin eğer bilmiyorsa nakletmemelisin çünkü:

"Bilmediğin şeyin ardına düşme; doğrusu kulak, göz ve kalp, bunların hepsi o şeyden sorumlu olur." (İsra, 17/36)

bu metin ile ben bu hadisi verdiğin kaynaktan göremedim üstelik böyle bir varyant varsa dahi böyle bir hadis olmaz çünkü edebsizce tercüme edilmiş ya da yazılmış.

dürüst olarak yazayım benzer manada başka kaynaktan buldum şimdi siyakı ile ve doğru şekilde bunu aktarayım:

Aişe validemizden, kim size Rasulullahın sav ayakta küçük abdest yaptığını söylerse ona inanmayın. Rasulullah sav çökmeden küçük abdestini yapmazdı.

bunu sünen sahipleri aktarmış ve isnadı sahihdir.. fakat görüldüğü bu peygamberin sözü değil hz. aişenin peygamberden gördüğüdür. yani hz. aişe validemiz kendi gördüğünü söylemiştir.

Alıntı:“Peygamberin ayak üstünde işediğini gördüm” (Buhari 4/60, 62; Hanbel 4/246; 5/382, 394).
yine böyle bir metni ne verdiğin kaynakta bulabildim ne de başka kaynaklarda bulabildim.
bu şekilde bir metne rastladım sanırım bu huzeyfe r.a. rivayet ettiği hadisten çarpıtılarak atarılmış:

huzeyfe r.a. anlatıyor : Rasulullah sav bir kavmin küllüğünde ayakta küçük abdest yaptı.

bu hadisi buhari ve müslim birlikte zikretmiş.. buharinin 226 müsliminki 273..

ilginçtir ki tevilu muhteliful hadis kitabını bizzat açtım baktım ki eski hadis münkirleride bu rivayetleri vererek çelişki olduğu iddiasını sürmüşler.. yani yine çakma bir durumla karşı karşıyayız. hadisin şerhlerini ve diğer varyantlarını incelediğimde Rasulullah sav'in evinde kapalı alanlarda kesinlikle ayakta küçük abdestini yapmadığını gördüm fakat evinden uzak yerlerde kapalı alan olmayan yerlerde kendisini kamufle ederek ayakta küçük abdestini yapmış..
bununda sebebi üzerinde durduğumda gördüm ki bu tarz yerlerde oturarak küçük abdest yapmak tehlikeli çünkü etrafta zehirli hayvanlar var..

diğer hadisin ise uzunca bir metin olup sadece burası cımbızlanmış sadece cımbızlandığında anlam kayması oluyor o yüzden buna cevap vermek gerekmiyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-07-2013, Saat:12:08 AM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.