You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arkadaşlar bi Sorum olacak ...

Kıdemli Üye
Evet Arkadaşlar Ramazan ayındayız..Ben ilk defa başladım Allah (c.c) ' ye Söz verdim hiç kaçırmadan oruç tutacağıma .. Saat 9'a kadar uyumuyorum .. 7 gibi kalkıyorum zaten iftara 10 dk falan kalmış oluyor ... Yani bir zararı yok değil mi ?
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Arkadaşlar bi Sorum olacak ...
öğle ve ikindi namazlarını kaırıyorsan günaha giriyorsun.

bunun dışında oruç insana sabrı öğreten bir ibadet sen oruç zamanı uyuduğuniçin bu dersten mahrum kalıyorsun.

birde oruç ağızla yapılan ibadet,zikir daha eftal bundanda mahrumsun.

onun dışında günahı yok Wink
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
yunus kardeşim. senin yaptığın Allahtan reva mıdır gülücük biz çalışamlım sen uyu oh :D
bahsettiğin saate kadar uyumanın zararı yok; ama o saate kadar yapacağın güzel ibadetlerin manevi zevkinden ve sevabından mahrum olmuş olursun o kadar Wink

"Basar(Göz) sanatı(mahlukatı) görürde, basiret(kalp gözü) sanatçıyı(Halıkımızı, Saniimizi, Ma'budumuzu, Rabbimizi) görmezse çok abes olur."

Ne ki SEVDA:Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra..
Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca..
Ne ki ÖLÜM:Şehadet vurmayınca..

[Resim: ry185oo.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
oruçlu kişinin uykusu ibadet sayılır ve ibadet sevabı yazılır.ama biliyorsunki bizim ifrat ve tefritten uzak durmamız gerekiyor.siz ibadette genede aşırı gitmemeye çalışın.Big Grin
1 ayla sınırlı kısa bir süre zaten.sonra istesenizde bir dahaki seneye kadar bulamazsınız.
bence RAMAZAN ayıyla ilgili hadisi şerifleri ve ALLAH DOSTLARININ hayatlarrından menkıbeler okuyun eminim çok faydası olucaktır aşırı derecede uyumamanız için...
kaylule uykusuna yatın birde.tabi oda 1-2 saat falan.kaylule uykusu gece uykusuna kafi gelirmiş.birde aklımızda bulunsun normal bir insan için 5 saatlik uyku kafiymiş.
şu kısacık ömrümü uykuda geçirdiğim için kendime kızıyorum ve çok pişmanım.eminim ilerde sizde pişman olucaksınızdır.çok geç olmadan uyanmalı artık değilmi...
Değerlikuddüs, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Degerli B.Alperen Kullanicisi Aug 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
orucu uyku tutmuş oluyor gülücük şaka bir yana reyyanın dediği gibi bazı lezzetlerin farkına varılırsa iman ağacı meyve verir.... gülücük allah kabul etsin....

selam ve du'ayla......
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.