You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arapçayı Nasıl Öğrenebilirim?

Yeni Üye
Selamın Aleyküm değerli din kardeşlerim. Arapçayı öğrenmeye başlamak istiyorum. Derslerden zor olsa da hallederim diye düşünüyorum. Fakat nasıl öğrenebilirim basit anlatımlı kitaplar var mı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Arapçayı Nasıl Öğrenebilirim?
arapçayı öğrenmene gerek yok allah seni her şekilde anlar arapça kutsal değildir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
merhaba,sorunuzun sorma tarzından sanki türkçe dışında başka bir dili bilmediğinizi varsayıyorum. ve şöyle bir öneride bulunmak istiyorum.

genel olarak çoğu dilde dilbilgisi (grammar) kısmı önemli bir yer tutar. burası çünkü anahtardır. bu yüzden de türkçeyi iyi bilmek zorundasınız.
ama burada tabiiki dilbilgisi ni kastediyorum. (örn: çekimler,sözcük türleri,sözcükte yapı vs.)

ben arapça bilmiyorum bu arada ama diller biliyorum. (3 dili iyi biliyorum şu an ek olarak 2 tane dili de biraz bilmekteyim)

ama genel kural bu ve çoğu kişi bu kuralı bilmez tabi bu bahsettiklerim genelde dil öğrenmede ilerleyememiş kimseler.

ileri kısımları için ise mutlaka uygulama yaparak devam etmenizi önermekteyim yoksa birkaç kez aynı dili öğrenmek zorunda kalabilirsiniz buda zaman kaybına yol açar. ayrıca uygulama yapmak günümüzde eskiye oranla zor değildir.

başarılar..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.