Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Arapça mı Hafızlık mı?
Arapça mı Hafızlık mı?
Eğer bana bir öğrenci gelip hem hafızlığa hemde arapca'ya devam edecem dese ki diyenler var..şahsen kabul etmiyorum..her ikiside başlı başına bir emek ve zaman isteyen ilimlerdir..ya arapcasını geliştirir yada hafızlığını..tercih sırası sorulsa önce Arapca sonra hafızlık derim..arapca ilmini öne alanlar çok daha çabuk hafız oluyorlar..denenmiştir..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
dediğim gibi bir yılda Arapca öğrenilmez en hızlı çalışmayla en çok sarf ilmini bitirirsin , yarısına bile gelememiş olursun..yarım bırakıp hafızlığa koştuğunda kısa sürede sarf'ı da unutursun...iyi düşün iyi karar ver ..birde ünv te bilemiyorum yani zor işler bunlar..sıraya koy1 kuran-ı kerim ve ilimleri(tecvit-kıraat vs)
2 Arapça (sarf ve nahv, arapca metinler arapca islami nilimler tefsir ,fıkıf vs)
3Hafızlık
4 üniversite (dersaneler, öss ösym kitapları bitirmeler ,kazanmalar, bir yerlere gidip üniversite derslerine çalışmalar ,staj, bunun birde yüksek lisansı var sonra kpss sınavları Ales ,alan ,derken
)hadi kolay gelsin şimdiden..
bu sırayı takip et nasıl olsa peygamberimiz buyurmuştur..."beşikten mezara kadar ilim" diye tüm bu ilimler epey zamanınızı alacak çünkü
mezara kadar bitermi bilemedim
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bu konuda bilinçli olduktan sonra tabiki ilk önce hafızlık sonra o hafızlığa anlam kazandırmak için arapça.
Ayrıca hafızlığa başlamadan tecvit, talim, mahreç, kıraat altyapının olması gerekir, kişi hafızlığı bitirmiş ama daha medlerin hükmünü bilmiyor o kadar hızlı okuyor ki öyle bir okuyuş yok, öyle okuyacağına o Kuranı kapa kenara koy.
Neyi niçin yaptığını bilmesi lazım kişinin.Allah ilmiyle amel edenlerden eylesin.
Arapça ucsuz bucaksız maksat Kuranı Kerime mana vermek hadisleri anlıyabilmek ise oda uzun vadede olabilicek bir şey birde ben Türkiyede nasara yensuru nasran fehuve nasurun fiil çekimi ezberliyerek işe başlamanın işi çok zorlaştırdığı bir süre4 sonra bıkkınlığa sürüklediğini düşünüyorum pratik arapça ile başlamak daha eğlenceli olur zaten her yer arap pratik yapıcak birini bulursunuz zamanla ilmi arapçaya geçersiniz bence hafızlık ve arapça beraber gider sadece hızınız yavaş olur sindirerek gitmek daha güzel aceleye mahal yok niyet belli fakat şuda bir gerçek hayatın akışı hızlı önümüzdeki 3 yılda hayatınızda köklü bir değişme olucaksa hafızlıkla başlayın derim. Farz olan ilimleri türkçedende alabilirsiniz boşluk olursada ismekin kurslarınayazılırsınız ufaktan bir başlangıc olur arapça için.
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi