You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arapça mı Hafızlık mı?

Arapça mı Hafızlık mı?

Profesör
RE: Arapça mı Hafızlık mı?
Arapca bir yılda öğrenilecek bir ilim değil( bu birde gramer bilgisi ise) biz bu işe dört yılımızı verdik..halada öğrenci sayılırız..
Eğer bana bir öğrenci gelip hem hafızlığa hemde arapca'ya devam edecem dese ki diyenler var..şahsen kabul etmiyorum..her ikiside başlı başına bir emek ve zaman isteyen ilimlerdir..ya arapcasını geliştirir yada hafızlığını..tercih sırası sorulsa önce Arapca sonra hafızlık derim..arapca ilmini öne alanlar çok daha çabuk hafız oluyorlar..denenmiştir.. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ooo siz bir koltuğa 3 karpuz sığdırmaya çalışıyorsunuz olmaz öyle şey gülücük dediğim gibi bir yılda Arapca öğrenilmez en hızlı çalışmayla en çok sarf ilmini bitirirsin , yarısına bile gelememiş olursun..yarım bırakıp hafızlığa koştuğunda kısa sürede sarf'ı da unutursun...iyi düşün iyi karar ver ..birde ünv te bilemiyorum yani zor işler bunlar..sıraya koy
1 kuran-ı kerim ve ilimleri(tecvit-kıraat vs)
2 Arapça (sarf ve nahv, arapca metinler arapca islami nilimler tefsir ,fıkıf vs)
3Hafızlık
4 üniversite (dersaneler, öss ösym kitapları bitirmeler ,kazanmalar, bir yerlere gidip üniversite derslerine çalışmalar ,staj, bunun birde yüksek lisansı var sonra kpss sınavları Ales ,alan ,derken gülücük )

hadi kolay gelsin şimdiden.. gülücük bu sırayı takip et nasıl olsa peygamberimiz buyurmuştur..."beşikten mezara kadar ilim" diye tüm bu ilimler epey zamanınızı alacak çünkü gülücük mezara kadar bitermi bilemedim gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-09-2015, Saat:12:39 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Yönetici
Hafızlık yapmak için "ezberim var mı" sorusundan önce "ben bu hafızlığı sonrasında taşıyabilecek miyim" sorusunu sormamız gerekir kendimize. "Hafız olmak" ezberi olan herkesin yapabileceği bir şey "hafız ölmek" işte o biraz zor. Anlamadan yaşamadan ezbere bilmenin ne kadar önemi olabilir? Sizce Peygamberimiz hafızları överken Kuranı ezberleyenleri mi yoksa yaşayanları mı kast etmiştir?
Bu konuda bilinçli olduktan sonra tabiki ilk önce hafızlık sonra o hafızlığa anlam kazandırmak için arapça.
Ayrıca hafızlığa başlamadan tecvit, talim, mahreç, kıraat altyapının olması gerekir, kişi hafızlığı bitirmiş ama daha medlerin hükmünü bilmiyor o kadar hızlı okuyor ki öyle bir okuyuş yok, öyle okuyacağına o Kuranı kapa kenara koy. gülücük Neyi niçin yaptığını bilmesi lazım kişinin.

Allah ilmiyle amel edenlerden eylesin.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Her ikiside emek istiyor hafız oldum bitti diyebileceğiniz bir şey değil Kuranı kerimi bir süre okumazsanız karıştırmaya başlarsınız.
Arapça ucsuz bucaksız maksat Kuranı Kerime mana vermek hadisleri anlıyabilmek ise oda uzun vadede olabilicek bir şey birde ben Türkiyede nasara yensuru nasran fehuve nasurun fiil çekimi ezberliyerek işe başlamanın işi çok zorlaştırdığı bir süre4 sonra bıkkınlığa sürüklediğini düşünüyorum pratik arapça ile başlamak daha eğlenceli olur zaten her yer arap pratik yapıcak birini bulursunuz zamanla ilmi arapçaya geçersiniz bence hafızlık ve arapça beraber gider sadece hızınız yavaş olur sindirerek gitmek daha güzel aceleye mahal yok niyet belli fakat şuda bir gerçek hayatın akışı hızlı önümüzdeki 3 yılda hayatınızda köklü bir değişme olucaksa hafızlıkla başlayın derim. Farz olan ilimleri türkçedende alabilirsiniz boşluk olursada ismekin kurslarınayazılırsınız ufaktan bir başlangıc olur arapça için.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.