You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arap harflerinin hepsinin toplandığı tek ayet...

Arap harflerinin hepsinin toplandığı tek ayet...

© 9492.698875 ©
RE: Arap Harflerinin Toplandığı Tek Ayet
vealeykumselam ECRİN_ZÜLEYHA

abla selam ve dualariniza RABBİM bereket ve güzellikler ihsan eylesin dilinden dökülen dualar RAHMAN olana ulaşsin hayat bulsun ve seni efendimiz(s.a.v) 'komşu eylesin bu vesile ve güzellikler ile inşallah gercekten aramiza olman bizim için şans demicem büyük bir nimet vesselam rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Arap Harflerinin Toplandığı Tek Ayet
hepimizin duaya ihtiyacı var ben duasız hayat düşünemiyorum hepiz muhtacız..başka kapı mı var Allahtan başka selametle..Dualarımızın Kabe'de yapılan dualar derecesine ulaşmaşı duasıyla......
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Arap Harflerinin Hepsinin Toplandığı Ayet..
Feth Suresi 29. ayet Arap alfabesindeki tüm harflerin toplandığı tek ayetmiş. Ayet şu şekilde:

قال تعالى: ( مُحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعاً سُجَّداً يَبْتَغُونَ فَضْلاً مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَاناً سِيمَاهُمْ فِي وَجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْراً عَظِيماً

Muhammed (s.a.v.) Allah'ın resulüdür. Onun beraberindeki müminler de kâfirlere karşı şiddetli olup kendi aralarında şefkatlidirler. Sen onları rükû ederken, secde ederken, Allah'tan lütuf ve rıza ararken görürsün. Onların alâmeti, yüzlerindeki secde izi, secde aydınlığıdır. Bunlar, Tevrattaki sıfatları olup İncîldeki meselleri ise şöyledir: Öyle bir ekin ki filizini çıkarmış, sonra da onu kuvvetlendirmiş, derken kalınlaşmış da artık gövdesi üzerinde doğrulmuş. Öyle ki ekicilerin hoşuna gider, kâfirleri de öfkelendirir. İşte böylece Allah, onlar gibi iman edip makbul ve güzel işler yapanlara bir mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Arap harflerinin hepsinin toplandığı tek ayet...
Allah razı olsun...bilmeyordum ama sanki duymuştum,neyse tekrardan öğrenmiş oldum.
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.