You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Cvp: RE: Anlık İleti :)
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ya ne gönülü... Konu Bi kızın pantolon giyesi caiz mi?
Alakaya maydonoz yapmayın lütfen!...
Pantolon giymek caiz değildir! Heleki bi kapalıya hiç yakışmaz!

Erkek kıyafeti giyen kadınlar
Kız kıyafeti giyen erkekler lanetlenir... Alah korusun(Bnde arada bir giyiyorum malesef kötü bi yönüm ama insan kendi kendinede bi türlü kızamıyo ki!)...

Ama şöyle bi durum var.Günümüzde artık pantolon erkek kıyafeti olmaktan çıktı yani erkek için ayrı dikim bayan için ayrı dikim yapılıyor.Yani şimdi çiçekli güllü pantolon giyen bi erkek görseniz hah yakışmış zaten erkek kıyafeti mi dersiniz yoksa kız pantolonu giymiş mi dersiniz? ???????

Ben pantolon uygun bi kıyafettir demiyorum ama sürekli dışarı çıkması gereken bir bayan için pardesünün altına pantolon en iyi kayafet...
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
RE: Anlık İleti :)
CAİZ DEĞİL !

Etek niye var ?
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
valla o mantığa göre hareket edilecekse iskoçyadaki ve arap yarımadasındaki tüm erkekler de lanetliler kervanına katılır..hadiste erkeğe benzemeye çalışan, kadına benzemeye çalışan denmekte..ben pantolon giyerek erkeğe benzemeye mi çalışıyorum?inşirahın da dediği gibi benim giydiğim incikli boncuklu pantolonu hangi erkek napsın? hem ben kaç bayanın minibüse binerken ya da rüzgarda eteğinin açılıp uçmasına şahit oldum..bu daha mı güzel bi manzara? tabiki pantolonun üzerine uzun bişy giymek gerek sade pantolon giyin fırlayın sokağa demiyorum gülücük
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
Bırak bu işleri.. Destur yok pantolona..
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
YA BAYAN OLARAK SÖYLÜYORUM BU PANTOLON GİYEN KIZLAR KENDİNE YONTMASIN VALLA DİN BELLİ BİR ŞEYİ DİYOR PANTOLON YASAK SİZ YASAĞI ÇİĞNİYOSUNUZ BUNU KABUL EDİN GEÇİN. DERSENİZKİ PANTOLON GİYMEK CAİZ HADİSLERİ YALANLAMIŞ OLURSUNUZ BAŞKA BİŞE OLMAZ YANİ KENDİNİZİ KANDIRISINIZ ANCA
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Anlık İleti :)
bu konu çok kurcalanmış

biz de meraklara hitab edelim bilgimizce

şimdi caiz olmadığını açıklamıştık hatırlar insanalr

gelelim konunun erkek kıyafeti kadın kıyafeti ayrımında

etek fistan vb giyen erkkelerle ilgili karışık noktasına

şimdi

arapların giydikleri fistan tarzı taaaa evvleden hem kadınların hem erkkelerin ortak olarak giyip geldikleri bir kıyafettir

bu neviden sadece kadınlara has değildir...

fistanın üzerine giyilen cüppe ile o erkke kıyafeti olurken

çarşaf cilbab vb tamamen örten kıyaftele de kadın kıyafeti tammalanır

eskiden beri gelen örf budur

dolayısıyla fistan kadın kıyafetdiir diye bir duurm yok

çünkü

kıyafetlerle ilgili bu neviden erkke kadın kıyafeti hükmü verilirken

örfe bakılır

tıpkı diper fıkhi konularda bakıldığı gibi

islam geldiğinde hem kadınların hem erkkelerin giydikelri fistan tarzı kıyafeti kadın kıyafeti demekten ewela vazgeçelim

gelelim iskoç eteğine

o kıyafette örfe göre iskoçlar biri müslüman olduğunda bakılır

kıyafeti tesettüre uygun mu diye

uygun ise kendi örfleri gereği giymelrinde sakınca yoktur denilir ama

islamın zaten sünnet olarak hem mümin erkekden hem mümine kadından istediği bir kıyafte tarzı vardır

dolayısıyla onu tavsiye eder...

şimdi gelelim

pantolonun erkke kıyafeti olması mevzunu netleştirmeye

pantolon yakın tarihte çıkmış dolayısıyla islamın koyduğu kurallardan sonra ortaya çıkmış

ve başlangıdcında uzun süre sadece erkkelrin giydiği bir kıyafettir

çok çok çok sonra üzerinde çok faazla tartışmalar yaşanarak kadınların giymeyi elde ettikleri bir kıyafettir

dolayısıyla her şekilde hiçbir kıyafetle kıyas kabul etmiycek şekilde açık aşikar erkek kıyafetidir

hatta bu konuda

tereddüdü olanlara tevafuken rastladığım "hatırla sevgili " dizisinde bir bölümde

türkiye de ilk kez pantolon giyebildiklerine sevinen karakterleri bir çoğunuz hatırlar eminim

ben bu diziyi hiç izlemediğim halde rast gelmişti iyi de denk gelmişti dooğrusu

dahası yine bir film izlemiştim tevafuken

amerika da kadınlar ata binerken pantolon giyebilmek için erkkelerle amansız bir mücadeleye girip kazanıyorlardı

işte böyle

gerçeği öğrenmek isteyenlere

bu bahsettiklerimiz birer ipucu olsun da

kendileri araştırıp görsünler ümid ederim

çok açık ama araştırmadan vakıf olmadan kanaat getirilemeyecek kadar çetrefil halde kalmış bir konu...

bu kadar şimdilik...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Anlık İleti :)
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-05-2008, Saat:05:09 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.