You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Profesör
RE: Anlamlı Güzel Sözler
“Modern insan kim olduğunu unutmuştur… Kendi varlığının kenarında yaşayarak, dünya hakkında nitelik olarak yüzeysel ve fakat nicelik olarak sersemletici bir bilgi edinebilmiştir. Dünyaya yansıttığı, kendisinin zahiri ve yapay imajıdır” diyor ‘İslam ve Modern İnsanın Çıkmazı’nda üstad Seyyid Hüseyin Nasr. Yani bütün bu muhteris laf kalabalıklarımız, bu haklılık gösterilerimiz, bu cahil cesaretimizle aslında bir konu hakkında gerçekte söz sahibi olmuş olmuyor; gören gözler görsün diye çalakalem kendi acınası cehalet portremizi çiziyoruz durmadan./Gökhan Özcan
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Yıkamakla çıkmayan tek pislik kalplerde yağ bağlamış haset ve art niyettir.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Devamlı çalışma sıkıntıya çok sokuyor. Ben o zaman müzik dinliyorum ve müzik beni çok rahatlatıyor. Bir zamanlar Süleymaniye'ye yakın bir yerde çalışıyordum, İktisat Fakültesi'nde. Çok sıkıldığım zaman gidip Süleymaniye Camii'ni arkadan seyrediyordum. Yirmi dakika seyrettikten sonra yeni uykudan kalkmış gibi kendimi yıkanmış, diri hissettiğimi çok hatırlıyorum. Süleymaniye, Beethoven'ın bir senfonisi gibi. Wagner'in bir operası gibi. Müzik etkisi.

Mehmet Genç
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Tefekkürün gayretin; hikmetin tefekkürün; kudretin hikmetin miktarıncadır.

Yani ne kadar gayretli olursan o kadar tefekkür edersin. Ne kadar tefekkür edersen o kadar senden hikmetler ortaya çıkar. Ne kadar hikmetli olursan o kadar kudretli olursun.

Köstendilli Ali el-Halvetî
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Gözler, mermisi sürülüp hedefe doğrultulmuş bir tabanca kadar tehditkâr olabilir.
- Ralph Waldo Emerson

Gözlerim nemli değil.
Gözlerim namlu.
- İsmet Özel
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
İçi boşalmış tenha bir akşamda, gidilebilecek en iyi yer çocukluğun bahçesidir. Çünkü en tanıdık korkular orada...

Ali Ayçil, Kovulmuşların Evi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
CAM ODADA AKŞAM

1. Üzümde unutma beni zeytinde unut
ben tenhayım bağa

Sütünü bende sakla acıdan taşmış
bir incir gibi içliyim sana

Gazelimi al aşktan güze say beni
say ki yaprak olup düştüm dalına

Gamda tutma beni cam odada tut
ben küçüğüm dağa

Haydar Ergulen
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
"Kağızman'a ısmarladım nar gele nar gele
Gümüş kemer ince bele dar gele" diyen Erzurum türküsü, meğer "Baba olacağım", "eşim hamile" sevincini yaşayan birinin nidasıymış. Allah'ım bu nasıl bir zarafet... (keskin rasit)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.