You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Forumcu
RE: Anlamlı izler
Yüzyıllardır Doğu’nun kalbi ve aklı şu soruya takılıp kalmıştır,
“Tanrı var mıdır?”
Ben yeni bir soruyu ortaya atıyorum.
Yeni, yani Doğu için yeni.
“Acaba insan var mıdır?”
(Muhammed İkbal)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
“Hayatta hiçbir şeye üzülmemeli, yalnız bir şeye üzünülse yeridir; o da ‘Allah her zaman benimle beraber de ben neden O’nun cahiliyim. O’ndan bihaberim.’ Akıllı insanlar buna üzülmüşler, bunu aramışlar. Hz. Mevlâna, Hz. Abdulkadir gibileri de bulmuşlar.”
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Mümin; dilediği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir...!
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Anlamlı güzel sözler
“Şahsiyetini ikmâl et, fazîletlerini kemâle eriştir. Zira sen, cisminle değil, rûhunla insansın.”

İmâm Gazâlî Hazretleri

*
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bir zamanlar yere doğru eğildigimizde en çok kitaplara eğilirdik, telefonlara değil. Yukarı doğru kalktığımızda da göğe bakmış olurduk, ekranlara değil.
Ayşe Şener
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Siz Nasıl Alırdınız?
*Fakr: Onda yok, bende de olmasın. *Cûd: Bende yok, ama onda olsun. *İsâr: Benim yerime onun olsun. *Sehavet: Bende var, onda da olsun. *Ğıbta: Onda var, bende de olsun. *Şuhh: Onda olan benim olsun. *Buhl: Bende var, onda olmasın. *Hased: Bende yok onda da olmasın

alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.