You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Profesör
RE: Anlamlı güzel sözler
Umudun varsa, atılan taşları bile hissetmezsin simanda, kör kuyuların karanlıkları bile ürkütmez seni, nehirlere teslim edersin masumiyetini, ateşler dokunmaz umudu hisseden yüreğinin surlarına, ayrılığın dağladığı gözleri, umudun serinliği ışığa kavuşturur, yaraların esir aldığı bedenin umududur, faniliği kemirenlerin takatlerini kesen, bir çarmıhtan koparılıp, ötelerin kapısına getiren umudundur.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Anlamlı izler
Düşünce insanın içine düşünce, yolun yarısı tamam. Yani varılır bir yere, önceki noktada değilsindir artık ve dönemezsin geriye./Hasan Ali Toptaş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesi üzerine yurtsever Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi hükümet binası önünde toplanan halka şöyle diyecektir:

"Her ne pahasına olursa olsun Yunanlılara karşı koymak gerekir. Ben fetva veriyorum. Hiçbir müdafaa vasıtası olmayan bir Müslüman dahi yerden üç taş alarak düşmana atmaya mecburdur."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Philippe Claudel bisikletle fırına gidip ekmeği karnına bastırarak eve dönüşünü ne güzel anlatır:
"Mutluluk içinde sütlü kahve, tereyağı ve çilek reçeline doğru pedal basıyorum; sanki giysilerimin içine bir parça güneş sokuşturmuşum, nefis bir yanma hissi."

| Haşmet Babaoğlu, 29.01.'17
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Hocaların hocası Mahir İz ömrünün son demlerinde şu mısraları mırıldanır :

"Ne şukûfe, ne berkî, ne semer ne sâye dârem,
Heme hayretem ki dihkân beçikâr-ı kişt mâra?"

-Ne çiçeğim ne yaprağım, ne meyve ne de gölgem var.
Hayretler içindeyim; bahçıvan beni niye bu bahçeye dikti?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ey Parlayan Mum!

Bilir misin sen tıpkı Sofileri andırıyorsun.

Çünkü sende safa ehlinden şu altı nitelik var:

Gece uyanıksın, Nur yüzlüsün, benzin sarı, gönlün yanık, gözün yaşlı, kalbin uyanık!

Rubâi, 1459
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.