You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Hayatın mânâsı budur…

Hicranla karışık vuslat, heyecanla karışık sükûnet, gizlilikle karışık âşikârlık.

Ken’ân Rifâî
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İnsan yazın kışı ister, kışın da yazı... Bir hale katiyen razı olmaz,ne darlıktan hoşlanır, ne genişlikten ve boşluktan.
Rahata erdi mi de inkâra sapar.
Geberesi insan, efendisine ne kadar da nankördür.
(Mesnevi)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Hazreti Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerimiz buyuruyorlar ki:"Bir velinin, başının yükseleceği en yüksek nokta, bir Nebi'nin ayak ucudur. Çünki bir Nebi, Vahy-i İlâhi'ye muhatap olur." Allah ona hitap ediyor. Onun için çok yüce bir makam. O yüce makam sahibi olan bir Peygamber Yusuf aleyhisselam: "Ben nefsimi aklayamam çünki nefis kötülükleri emredici bir şeydir." diyor. Sonra bizden birisi veya bazıları: "Benim kalbim temiz diyor." diyor. Bu laf, bizatihi günahtır. Dolayısıyla o kalp temizliğini elde etmek, Allah'ın yaratılış gayesi olarak hitap ettiği ayet-i kerimede söylediği:"İllâ li ya'budûni", yani: "Bana kul olsunlar diye yarattım." sözüne ermek için o ibadet ritüellerinin yerine getirilmesi lazımdır ama o ibadet ritüellerini yerine getirmek için yaratılmadık. Yani vasıta ile gayeyi birbirine karıştırmayacağız. Namaz kılmak, gaye değildir, vsıtadır ama olmazsa olmaz bir vasıtadır.
Ömer Tuğrul İnançer
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ateş Allah'ı tanımayanlar için azaptır.
Ama ârif-i billah olanlar da ateş için azaptır.
| Bayezid-i Bistâmî (k.s)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
her insan dünyaya, hiç duyulmamış şeyleri yaşayabilecek güçlerle gelir. yasalar onu bağlamaz. ama bir süre sonra yaşam onu hep iki olasılık arasında seçim yapmaya zorlar, insan sürekli bunların içinde bir olasılığın eksik olduğunu hisseder, hep aynı eksikliktir bu; keşfedilmemiş o üçüncü olasılık. sonunda insan istediği şeyi gerçekleştirir ama istediklerini hiçbir zaman gerçekleştirmiş olmaz.-robert musil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Şunu da hatırlatalım: duvar, iki yönlü bir engeldir. Sadece gelenleri değil gitmek isteyenleri de engeller.
Öyle anlaşılıyor ki, gelecek zamanlarda Batı uygarlığının çözülme sürecini konuşurken hatırlanacak en önemli simgelerden birisi duvar olacak. Malın geçişine, paranın geçişine imkan veren, ancak insanların geçmesine engel olan duvarlar."
(Yedi İklim, Aralık 2016,
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.