You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
"Neden bilmiyorum; sana bakınca kendimi görüyorum, sana gelirken kendimden gidiyorum, senden giderken kendime gelemiyorum..!"
Oruc Aruoba
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ellerin anlatır sabahın olduğunu
Ellerin yoksa bil ki gece ve karanlık
Mevsimler onlarla değişiyor görüyor musun?
Önce ellerin
Anlasana ellerindeyim artık.
Geçen gün bir masal okudum. Masalda bir göğsü kınalı serçe var. Ne zaman gök gürlese yere yatıp ayaklarını havaya kaldırıyor. Sebebini soruyorlar. Diyor ki göğsü kınalı serçe; "Olur da gök yıkılıverirse, dayak (destek) olmak için kaldırıyorum ayaklarımı..."
Hepimiz şu göğsü kınalı serçe kadar olsak...
(Şermin Çakracı)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Arif kendi nazari / teorik düşüncesi ve aklına göre değil , şeriata göre Allah'a ibadet edendir. Akıl , Yaratanı sınırlarken şeriat ve keşif sınırı kaldırır ki doğru olan budur.
Fütuhat c18 , s86 - Muhyiddin İbn Arabi (k.s.)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kim Hak ile sohbet etmek isterse, yaratılışının hakikati demek olan zillet ve muhtaçlıkla O' nun huzuruna girmelidir.
Kim yaratılmış ile sohbet etmek isterse, Rabbinin belirlediği şeriata göre sohbet etmelidir , yoksa Rabbinin suretiyle veya nefsinin suretiyle değil !
Fütuhat c14,s374 - Muhyiddin İbn Arabi (k.s.)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-11-2016, Saat:12:19 AM, Düzenleyen: ekberî.
Uzman
Uyarmak, umursamaktır. Biri diğerini ikaz ettiğinde, ona değer vermiş, onun için birşey yapmak istemiş, onu umursamış olur. Halbuki çoğu insan birisi tarafından ikaz edildiğinde bunu düşünmez. Umursanmış olmanın tatlı sevincini hissetmek varken, nefsini kabartmayı ve "karışma bana!" demeyi seçer. Sonra da yalnız kalmaktan ve kimsenin umurunda olmamaktan şikâyet eder.
( .Su Külü. )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Dünya soğur, akşam serinlerken,
Benim sensiz sevinecek bir şeyim yok.
Kılı kırk yardım, altını üstüne getirdim,
Ve işte en geniş cümlem:
İçimi açtım sana,
İçini açmak için"

birhan keskin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Suyu ağlamak için içiyoruz,
sen ve yalnızlık arasındaki kapı aralığında,
keder şiir değil, keder insanlıktır, şiir yazıyor.
Argos Ahıska
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.