You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Onu kırmış olmalı yaşamında birisi.
Dinledikçe susması, düşündükçe susması…
Tek başına iki kişi olmuş kendisiyle gölgesi,
Heykelini yontuyor yalnızlığın ustası.
Özdemir Asaf
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Akrabadan, dosttan ve yakınlardan gelen bir cefa, düşmanın üçyüz bin cefasına bedeldir.
Çünkü gönül, akrabanın ve dostların cevr edeceğine cefada bulunacağına inanmaz. Canı onun lutfuna ve vefasına alışmıştır.
Benim kendimden bile haberim yok. Gönlümde "Allah"tan başka bir şey mevcut değildir.
Dünkü yediğim yemek bile hatırımda yok, bu gönül hayretten,
Allah'ın yarattıklarına bakıp, yaratana hayran olmaktan başka bir şeyle şad olmuyor.
Ben akıllıyım ama Hakk delisiyim. Bunu hatırla da, kendimde olmayışımı mazur gör.
(Mevlana Hazretleri- Mesnevi)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-10-2016, Saat:09:22 PM, Düzenleyen: ekberî.
Uzman
Mevlana der ki; Şems'ten şunu öğrendim: Yeryüzünde eğer tek bir mümin üşüyorsa senin de ısınmaya hakkın yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Nükte, çoğunlukla mecazı, ayrıca dinleyiciyi şaşırtma gücünü devreye sokar; dinleyici, tam da farklı bir beklenti içinde olduğundan kendisine sunulan yeni fikrin daha çok etkisi altında kalır. Zihni kendisine sanki şöyle demektedir:"Evet. Doğru; bu benim aklıma hiç gelmemişti. "/ Aristotales-Retorik
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
"evet azizim!
ben hayallerin arkasına gizlenmiş olan hayaletleri arıyorum.
ne yazık ki bulamıyorum.
tam olarak 'bulamıyorum' demek de yanlış.
bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
ilmi gerçeklere kimsenin bir şey demeye hakkı yoktur.
yalnız, bir hakikatin varlığı diğer bir hakikatin varlığına engel olmaz.
bazı vicdanlar, başlangıç ile sonu birbirinden ayıran bir çizginin önünde durup orada kalamaz.
ben bu hayatı; dünyaya niçin geldiğimizi ne olacağımızı, bizi bu dünyaya göndereni anlamadan terk etmemeye niyet ettim.
keşke bu sorulara olumlu ya da olumsuz bir cevap bulabilseydim.
yarı derviş, yarı deli ama her gördüğünü hikmet gözüyle gören bir düşbazın düşleri sizi çağırıyor. hayat, sekr anında görülen bir düş değil midir? kim bilir?" (a'mak-ı hayal)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Karar'larımızda aşırı duygusallık, heyecan, kışkırtılma (tahrik provokasyon) ya da küçük hesaplar değil; Akıl ve mantık, tarihsel tecrübeler, bilimsel veriler, soğukkanlılık, olgunluk, istişâre, edep ve saygı, sevgi ve merhamet, uzun vadeli ve ulvi gayeler esastır.

Muharrem Nureddin Coşan
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.