You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
"Gönül" kelimesinin geçtiği tüm sözler güzeldir, tüm hikâyeler kıymetlidir ama; okurken, yazarken ve söylerken insanın içini açan, kalbini ısıtan şu sözler ve deyimler başka güzeldir:
- Gönül almak...
- Gönül yapmak...
- Bir gönle girmek...
- Bir gönle inşirah, ferahlık, huzur ve sürûr vermek...
- Gönüller fethetmek...
- Ve neticede gönülden edilmiş bir duanın muhatabı olabilmek...

s.kocaaslan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Eğitim ve öğretim,çileli,zor ve uzun ama;çok önemli ve çok gerekli bir eğitim sahası.sonuçları ve semereleri yıllar sonra ortaya çıkmaya başlayacak.Ama yararları yüzyıllar boyu sürecek çok kıymetli çok sevaplı bir çalışma şeklidir.
Dini ve milleti,ümmeti,devleti ve nesilleri hiç şüphe edilmesin ki,iyi yetişmiş kadrolar kurtaracak ve yükseltecektir."
Prf.Dr Mahmut Esat COŞAN
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
''Türkiye, Türkiye dağlarını duman almış,
üzümler memleketi, tütünler memleketi,
Türkiye, Türkiye çok gülmüş, çok ağlamış,
sabırlı, bağrı yanık insanlar memleketi.
Bulut gibi köpürmüş topraktan bereketi,
pehlivan dağlarında şafaklar büyümüş
ve o nehirler delirip gür gür gelirler
bir şarkı gibi dağdan denize yürümüş''
ATTİLA İLHAN
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Hiçbir İşe Gururla Girişme;
Ey oğul!
Önce kendi nefsinle meşgul ol. Önce kendi nefsine faydalı ol. Kendi nefsini düzelt, sonra başkalarıyla meşgul ol. Başkalarını aydınlattığı halde kendini eriten mum gibi olma. Hiçbir şeye gururla, nefsî duygularınla girişme.
Allah bir husus için seni dilemişse seni ona hazırlar. Eğer halkı senden faydalandırmayı murat etmişse seni onlara gönderir. Sana sebat verir, insanları idare etme kabiliyeti verir. Onlardan gelecek sıkıntılara katlanma gücü verir. Halkın faydası için senin kalbine genişlik verir, göğsünü açar, oraya hikmet doldurur. O zaman sen senlikten çıkar, Allah'ın has ve halis kullarının arasına girersin...
Abdulkadir GEYLÂNÎ (k.s)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Annesi gül koklasa,ağzı gül kokan çocuk;
Ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk...

Çocukta,uçurtmayla göğe çıkmaya gayret;
Karıncaya göz atsa 'niçin,nasıl?' ve hayret...

Fatihlik nimetinden yüzü bir nurlu mühür;
Biz akıl tutsağıyız,çocuktur ki asıl hür.

Allah diyor ki:'Geçti gazabımı rahmetim!'
Bir merhamet heykeli mahzun bakışlı yetim...

Bugün ağla çocuğum,yarın ağlayamazsın!
Şimdi anladığını,sonra anlayamazsın!

İnsanlık zincirinin ebediyet halkası;
Çocukların kalbinde işler zaman rakkası...

Necip Fazıl Kısakürek
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Sıradan insanlar gücünü kollarından alırlar, ortalama insanlar akıllarından alırlar, yüksek insanlar ise kalplerinden alırlar...
Nevzat TARHAN
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.