You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
"Allah sevdiği ve kendi yanında değerli olan kulunu en küçük hatasında terbiye eder ki her zaman uyanık ve tetikte olsun.Gözünden düşen ve değer vermediği kimseyi ise günahlarıyla baş başa bırakır. Her günah işlediğinde ona bir nimet verir. Bu aldanmış kişi de bunun kendi değerinden kaynaklandığını sanır. Bilmez ki bu değersizleştirmenin ta kendisidir ve Allah ona en şiddetli biçimde azab etmeyi dilemektedir."
İbnu'l-Kayyım-Zâdul Meâd
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Düşman bir çevrede ister istemez kitaplara kaçıyorum. Yani düşünceye ve edebiyata hür bir tercih sonunda yönelmiyorum. Yaşamak için kendime bir dünya inşa etmek zorundayım.
Cemil Meriç, Bu Ülke
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Acıların sonu gelmiyor. Bizim de Türkiye sevgimizin sonu gelmiyor. Kıyamete kadar acı çeksek bile daha çok seveceğiz. Acı aşktır bu millete.

Y.gönüler
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Gözlerini açmayan ve açtırmayanlar bir tarafa… Aklıma, rahmetli Aliya Nametak’ın ‘Sarajevski Nekrologij’ (Saraybosna Ölüm Yazıları) adlı kitabında geçen efsane vaiz, hafız Burek’in tövbe vaazı geliyor. Visoko’daki bir caminin kürsüsüne çıkmış, tövbe vaazını veriyor. Ayetleri, hadisleri dile getiriyor. Bir de: "İnsan, canı burnuna gelinceye kadar tövbeye gelebilir… ama oraya kadar bekleyenin anasını sattım." diye bitiriyor.
Amina Siljak Jesenkovic
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.