You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Sen ki Allah'ın 'bak' diye hitap ettiği varlıksın, niçin bu yoldan körler gibi yürüyüp geçiyorsun?
Muhammed İKBAL
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
''Biz tarihin en şerefli Milletiyiz, Avrupa da kimmiş !
Ancak biz, onları bir şeye layık görürüz ya da görmeyiz.''

Prof.Dr Necmettin Erbakan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Bir çocuk gördüm, ağlıyordu. Çünkü evlerinin kapıcısının oğlu ölmüştü. Ana-babası önce bıraktılar ağlasın, sonra sıkıldılar bundan. Niye ağlıyorsun dediler. Senin kardeşin değildi ki o. Çocuk gözyaşlarını sildi. Korkunç bir şey öğrenmişti: Demek ki, yabancı bir çocuk için ağlamak gereksizdi!"

Simone de Beauvoir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Kuşları boğdular, çimenleri söktüler, yollar çamur içinde kaldı.Dünya değişiyor dostlarım. Günün birinde gökyüzünde, güz mevsiminde artık esmer lekeler göremeyeceksiniz. Günün birinde yol kenarlarında, toprak anamızın koyu yeşil saçlarını da göremeyeceksiniz. Bizim için değil ama, çocuklar, sizin için kötü olacak. Biz kuşları ve yeşillikleri çok gördük. Sizin için kötü olacak. Benden hikâyesi."

Sait Faik Abasıyanık - Son Kuşlar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben, şair olmayan ben.
Gözlerindeki zarafete hangi kelimeyi çatacağımı bilemeyen ben
Seni hiçbir kelimeye kurban etmeyeceğim...

Liya Zerya
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Dünyada pis işler döndüğünü bilmeseydik kimsenin tavuğuna kışt demeden yaşıyor olmanın gönül ferahlığını duyabilirdik. Halbuki bizim kışt demediğimiz o tombul tavuk yetimin hakkı olan daneleri bizim duyarsızlığımızdan, bizim aldırışsızlığımızdan, bizim yumuşak başlılığımızdan ötürü gövdeye indiriyor.

İsmet Özel
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Tevazu ile zillet,vakar ile kibir arasında ince bir çizgi vardır.Vakar yerinde tevazu zillet; tevazu makamında vakar ise kibirdir.
İhsan Şenocak
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.