You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
"Benim derdim su birikintisinin sınırları değil;
benim derdim, denizi düşünmemiş
balıklarla yaşamak."
Samed Behrengi_
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
irbirimizi anlayamayacağımız korkusuyla, sözcükleri gereğinden çok fazla kullanıyoruz.
Konuşmamanın , iletişim kurmayı reddetme anlamına çekilmesinden, kabalık olarak görülmesinden korkuyoruz.
Ayrıca çok fazla konuşuyoruz. Sessizlik bizi ürkütüyor. Sessizliği denetleyemiyoruz. Oysa sessizlikte, sezinlediğimiz ama tanımadığımız dürtülerin, özgürlüğün ve gelişigüzelliğin son noktası saklıdır.”
Gündüz Vassaf
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Ziyan olmayı hak ettim, ama onu da olamıyor gibiyim. Anladım ki, hayret sadece anlamadığıma. Bazısı boşuna "Rabbim hayretimi artır" demiyor, Rabbim anlamayışımızı artır, artır, hatta taşır, bu işler ve öbürleri çünkü anlayarak olmuyor, anlamayarak da olmuyor. Hiçbir şey hiçbir türlü olmuyor. Başka türlü olmuyor. Sır sırrına kapanıyor, arayan aradığıyla kalıyor. Neyse ki böyle oluyor, insanın sırrı da olmasa neyi olur başka?.. Bilerek detone olan, ayıplanayım diye ayıp işleyen ama yine de kim ve ne olduğunu söylemeyen Melâmî nerededir?"
Şule Gürbüz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
•Merhametini yitirmiş bir kalbe acılar nasıl anlatılabilir?
•Gözünü kazanmaya dikmiş bir hırsla, hangi dilden konuşulabilir?
•Hayatın her şeyi saran katılığı nasıl giderilebilir?
•Çaresizliğin çaresi nasıl bulunabilir?
●Gün günden kendini eksiltmekte olan insan, yeniden nasıl tamamlanabilir?”
~ Gökhan Özcan ~
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ilkokuldaki ilk cebir korkusu
matematiksel sancılarla büyüttüğüm çalakalem düşlerime
bir tek
seni getirmiyordu
güzel türkçemizin katiliydi
duvarlardan ajandama sızan sevda sözleri
ve kabustu gözlerinden uzak hayatı çarpanlarına ayırmak
yeterince güzel değildi türkçemiz
okuduğumuzu anladık mı diye sorarken
anlayışlı değildi çocuk bünyemiz oysa
okuduğumuzu anlar mıydık?
daha soluduğumuzu anlamazken…__güven adıgüzel
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.