You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
ne efendi, ne köleyim,
hiçbir şeyim yok.
olmayan şey için kederlenmem.
soluğum rahat. her nefes
bir ömür
gibi..

.
sadi şirazî
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Fransız kralı ile görüştüm, benden aşağı buldum.
Japon imparatoru ile görüştüm, basit buldum.
İngiliz kralı ile görüştüm, kendi ayarımda buldum.
Ne zaman ki, Osmanlı Sultanı Abdülhamid Han ile görüştüm; onun heybeti, zekâsı ve nezaketi karşısında beni bir titreme aldı.
Alman Kralı II. Wilhelm
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Geceleyin, uyuklamaya başladığım zaman oluyor. Her ses -tahta takırtısı, yoldaki bir gürültü, uzaktan gelen ani bir haykırış- beni bir girdap, ani ve fırtınalı bir girdap misali içine çekiyor, bu girdapta beynim çöküyor ve dünya çöküyor. O an zelzeleyi, dünyanın sonunu bekliyorum. Bu savaşım, havadan atılmış bombaların bir kalıntısı mı? Evrenin olası sonuna dair edindiğim bilinç mi? Bitkinlik -bu bir söz- ama anlamı ne? Keyifli bir şey, sarhoşluk gibi hafif bir inleyiş ve ben dişlerimi sıkıp kendime geliyorum. Pekiyi, olur da bir gün kendime gelemezsem?

Eugenio Borgna, Bekleyiş ve Umut, sf. 199
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"mümkünse insanların yaşadığı bir gezegende bile olmak istemiyordum ama bunun için şimdilik yapabileceğim bir şey yoktu."
T.Tufan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Dilini güzelleştirirsen,
yüzün de güzelleşir,
ruhun da güzelleşir;
ruhunu güzelleştirirsen,
yolun da güzelleşir,
yol türkülerin de.

Cahit Koytak - Güzelleme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Zenginlik, kimsenin senden alamayacağı değerler toplamıdır.
Senin bilgin, ahlâkın, özgüvenin,
terbiyen, letafetin, tebessümündür.
Murat Menteş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir bakmışsın Allah kalbine verivermiş mutluluğu, bilemezsiniz ki.
Eğer layıkıyla sabredersen,
Gelecektir zahmetten sonra Rahmet.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Yol üzerinde çiçek açmış bir ağacın yakınında beş dakika gözlem yaptım. Otuz kırk kişi geçti; bakan olmadı. "Hey körler!" diye bağırasım geldi...
Seyfettin Bulut
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.