You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
İnsanlığı kurtarmak için başka bir yol yok mu?”
“Evet var, ekmek ve çiçekle. Adalet ve sevgiyle. Merhamet ve aşkla...''
- Ekmek ve Çiçek
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Okuduğunuz kitaplarla konuştuğunuz kelimelerin sayısınca ancak düşünebilirsiniz.
Bilmediğiniz kelime, telaffuz edemediğiniz düşünce demektir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bir çocuğun kalbinin ne zaman
kırıldığını büyükleri çoğu kez bilemez,
ne kadar derinden kırılmış olduğunu
da kendisi...
Bunu “hissettiği” şimşek çakımı kısa anlar yaşar belki,
ama “bilmesi” yıllar alır.
Yalnızca insanlar büyür, yaralar büyümez.
Yaralar çocuk kalır.
Murathan Mungan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Seyyit Nizamoğlu, "Yürü, bulagör kendinde yâri" diyor. Başkasında yâri bulamazsın, kendinde bulursun. "Ben bende buldum çün Hakk’ı / şekk ü gümân nemdir benim" diyor Yunus Emre. "İster isen bulasın cânânı sen / gayre bakma sende iste sende bul" diyor Niyazi-ı Mısrî Hazretleri. Cenab-ı Mevlânâ bunun için mesnevîler yazmış, divan-ı kebîrler yazmış. "Can var can içinde, gönlüne in de ara / sen cevheri ruhunda, bedeninde ara." diyor. Başka yerde arama, cevher senin ruhunda...
Ahmet Özhan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kitap hediye edince karşılaştığım kötü muamele kişisel tarihimle sınırlı kalmadı, kamusal nasibini de aldı. Öğretmenler Günü'nde bir veli olarak okula kitap gönderdiğimde de kitabın bir hediye olmayacağını/olmaması gerektiğini okuma özürlü öğretmenler ve veliler tarafından verilen ders ile bir hayli derin bir öğrenme ile öğrenmiş oldum.
...
Evet evet tam da bunu söylüyorum. Okumayan, kitabı nasıl tutacağını bile bilmeyen “sahne yıldızları” yerine okuyan/yazan /düşünen çobanlarla yapalım kamu spotunu.

Fatma Barbarosoğlu
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.