You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Düşmana bir yaşam yolu gösterin ki düşman size karşı ölümüne savaşmasın. O zaman düşmanı yenmek kolaylaşacaktır.Fıtrat gereği umudu tükenmiş hayvan sonuna kadar savaşır
(Sun Tzu)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Dostoyevski’den iki, kulaklara küpe söz:
“Acı ve acı çekme, büyük bir zeka ve duyarlı bir yüreğe sahip olan kişiler için her zaman kaçınılmazdır.”
“Aslında insanı en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil. Yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"İnsanların yarısı sözleriyle, yarısı gözyaşlarıyla yalan söyler" diye bir söz var. Bana sorarsanız, gülüşlerin ardına saklanan yalanlar çağında gözyaşlarının günahına girmemeli!
( Haşmet Babaoğlu )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
“Az sayıda insanla bu iş olmaz fikri nasılsa kafanıza girmiş. Halbuki Âdem (a.s)'den bu yana bütün salih hareketler, bütün salih faaliyetler az sayıda insanın eseridir. Asla çok sayıda insan hayırlı iş yapmaz. Çok sayıda insan hayırlı işten doğan nafakaya taliptir. Onun için onlar fevc fevc İslâm'a girerler ama kırk kişiye kadar neler olmuş, o, onları ilgilendirmez.”
İsmet Özel
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
''inanç neşelidir sevgili okuyucu.İnancı,asık suratlı insanların inhisarından kurtarmak gerek,inanmak insanın içini sevinçle doldurur ve o sevinç insan ilişkilerinden içinde yaşadığımız dünyaya dek,dokunduğu her yeri onarır,güzelleştirir.''

Kemal Sayar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kendini üstünlükten de çıplak bir hâle getir, saçma şeylerden de; yalın ol ki böylece rahmet her an sana insin.
Mesnevî-2375
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Birine haddinden fazla değer vererek onu daha değerli hale getiremezsiniz. Kandırdığınız kendiniz olursunuz ve yaşayacağınız hayal kırıklığının, kırgınlığınızın müsebbibi.
Erkan Oğur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Çocukken kaç pazar banyosu yüzünden mahalle maçlarını kaçırdım, sitem etmedim anneme.

Cebimdeki paranın azlığından kantinde sıraya bile girmek istemedim, sitem etmedim elimdekine.
Kafamı taşla kıran çocuğa bile kin tutamadım, bilyelerimi çalan insana nefretle bakmadım.

Ama hayatımı çalanlar var ya, treni kaçırmama sebep olanlar, ruhumu delik deşik edenler! işte onlara da sitem etmedim, edemedim.

Her şeyden önce kabullenmek sessizliği ve öz kimliği, gelen geçen her şeyi. Miadı dolmuş bir plağı rahatsız etmemek. Tozlanmak ama yaşamak. Sitem etmeden, öylece.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.