You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Diyor ki:
Fakirin biri 3 portakal satın aldı..
Birinciyi kesti, küflü çıktı attı,
İkinciyi kesti, bozuk çıktı attı.
Işığı söndürdü ve 3.yü kesip yedi smile ifade simgesi
Yaşamak için bazen cahil olmalı, yok saymalı-görmezden gelmeli yani

alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Yedikçe acıkan, giyindikçe üşüyen, koştukça hızlanan insan eğer ki azıcık durup kalbine baksa... Sanırım bütün bu koşuşturma ve kaybolma isteği kalbimizle baş başa kalmaktan korktuğumuz içindir."
İbrahim Çolak
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Rabbim anlamayışımızı artır, artır, hatta taşır, bu işler ve öbürleri çünkü anlayarak olmuyor."
Şule Gürbüz, Öyle miymiş?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"kitaplar,plaklar,şunlar, bunlar hepsi boş
severken kolay değil avunmak, baksana
yine kör karanlığında bir gecenin
oturmuş özlem şiirleri yazıyorum sana"

Ümit Yaşar Oğuzcan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Söz vermiştim kendi kendime: Yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da, bir hırstan başka neydi? Burada namuslu insanlar arasında sakin, ölümü bekleyecektim. Hırs, hiddet neme gerekti. Yapamadım. Koştum tütüncüye kalem kağıt aldım. Oturdum. Ada'nın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmasam deli olacaktım."
-Sait Faik Abasıyanık, Son Kuşlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
“Birini ayıplamakta acele etme. Senin geçtiğin yoldan geçmemiş, senin kadar hızlı düşünemiyor olabilir. Unutma ki bir zamanlar sen de şu anda bildiklerinden bihaberdin…”
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Sakarya'dan Giresun'a geçelim. Çamoluk ilçesinin çarşısında geziyorum. Elimde fotoğraf makinesi. Güngörmüş bir ihtiyara, “burada fotoğrafını çekebileceğim tarihi eser var mı” diye soruyorum. “İnsandan daha tarihi ne var” diye çıkışıyor. “İnsanları çek!”
Bu tepkinin bendeki yankısı farklı ve derin oluyor. 'İnsanı ihmal etmek' meselesine gelip duruyorum."
İbrahim Tenekeci
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.