You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
"Keşfi olmayanın ilmi de yoktur. Bu sebeple peygamberler ve ilahi talim (bilgilendirme, öğretme) akıllara durgunluk verecek ve bir kısmının kabul edilebilmesi için te'vile gitmeye zorlayacak şeyler getirmiştir. Bunları kabule ve asla te'vil kabul etmeyen durumlarda acze mecbur kalınmıştır."
Muhyiddin-î İbn'ül Arabî - Fütuhat-ı Mekkiyye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
✔ Rivayete göre, Sultan Mahmut bir gün tüm vezirlerini toplayıp; "Bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle bir şey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim" diye buyurmuş. Vezirler toplanmışlar, dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün bir yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü ona vermişler. Sultan Mahmut heyecanla "Tamam, işte bu !" demiş. Yüzüğün üzerinde "Bu da geçer ya hu" yazıyormuş !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Düşünce, ɑkıllɑ olur. Tɑsɑvvuf gönülle olur. Akıllɑ gönül,bir ɑrɑyɑ gelmez. Gönül devreye girdi mi, ɑkıl firɑr eder.
Ömer Tuğrul İnançer
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Tefekkür, iyilik ve kötülüğünü gösteren bir aynadır.
(Fudayl bin Iyad)
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Ne zaman Allah'a isyan edip gaflette bulunsam, merkebimden horozuma, kedimden köpeğime kadar bana kızıp düşman olurlardı. Aslında itaatkar olan hanımım ve çocuklarım, bana sert çıkarlardı. Ben eğri isem ev halkı da eğri, ben doğruysam alem dosdoğru olurdu."
İmam Şarani
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
İstanbul, tarihinde iki dönüşüm geçirdi. Birincisi Grek medeniyetinden Roma medeniyetine. İkincisi Roma medeniyetinden Osmanlı medeniyetine. Şimdi üçüncü dönüşümünü geçiriyor ve bu dönüşümün adı Amerikan medeniyet tasavvurudur. Bu medeniyet iki değere dayanır: hız ve haz.

Sadettin Ökten, 29 Mart 2016
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.