You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
(GİTSEM EVET!)
Bir misafirliğe gitsem,
Bana temiz yatak yapsalar;
Her şeyi, adımı bile unutup.
Uyusam.
Kalktığımda yatağım hala lavanta koksa!
Kekikli zeytinli bi kahvaltı hazırlasalar.
Nerde olduğumu hatırlamasam!
Hatta adımı bile unutsam.
Melih Cevdet Anday
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Olduğum şeyle olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle hayatın beni yaptığı şey arasında bir boşluğum.
F. Pessoa
Huzursuzluğun Kitabı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
" Konan göçer, doğan ölür elbet. Irmak denize, deniz ırmağa kavuşur sonunda; ruh kaynağına, kaynak da ruhuna muhtaç değil mi şunun şurasında?
Ne güzel, ölecek olmak ne güzel. Ne güzel, ölecek olmanın muştusu ölmeyecek olmanın tahayyülünden, ne güzel."

Nazan Bekiroğlu - Yusuf İle Züleyha
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Menzil dayanmıyor düşüşümüze.
Yaşadıkça örseleniyor, örselendikçe eskiyoruz.
Yan yanayız.
Alabildiğine cesur...
Ve kırılganız"
Gökhan Özcan
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bakın şöyle anlatayım size yalnızlığımı. Hani bazen arkadaşlarınızla bir yere gidersiniz. 4 kişiden fazlaysanız sandalye ihtiyacı olur. Köşede tek başına oturan bir adama sorarsınız, o da sandalyeyi alabilirsiniz anlamında eliyle işaret eder. Teşekkür eder veya kafanızla kısa bir hareket yaparsınız. İşte ben bu hikayedeki tek başına oturan adamın sigarasıyım. Farkındaysanız adamın önünde duran sigarayı anlatmadım bile. Ben anlatılmadım bile. Hepsi bu...
Azize Karapınar
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Erbakan: Sen zeki çocuksun, seni severim biliyorsun.
Gazeteci: Sağ olun Hocam…
Erbakan: Ama bakıyorum da Siyonizm’in mıknatısı seni de kendine çekmeye başlamış.
Gazeteci: Hocam bir şey sorabilir miyim?
Erbakan: Tabii buyur?
Gazeteci: Bu Siyonizm’in mıknatısı nasıl bir mıknatıstır ki; taa Amerika’dan, İsrail’den bizi çekiyor da, sizin mıknatıs bu kadar yakından çekemiyor.
Erbakan: Çünkü bizim mıknatıs tahtaları çekmez!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İslam'ın üç temel şahsiyet terkibi; alim, arif, mütefekkir... Her biri bir mecranın temsilcisi olarak İslam'ın üç temel mecrasına işaret eder. Şimdi "entelektüel" var, her meselede istediği gibi saçmalama hürriyetine sahip tarifsiz bir ucube. Netice, mevcut halden başka ne olabilirdi ki???

H.DEMİR
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.