You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
Bazan kafamın boşaldığını duyuyorum. Dünya irreel geliyor bana. Hayatın akışı öylesine yavaşlıyor ki zamanın dışındaymışım gibi, ölmüşüm gibi bir intiba uyanıyor içimde.
Cemil Meriç / Jurnal l
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ve bir kadın, "Bize acıdan bahset" dedi.
Ve o cevap verdi:
"Acınız, anlayışınızı saklayan kabuğun kırılışıdır.
Nasıl bir meyvenin çekirdeği, kalbi Güneş'i görebilsin diye
kabuğunu kırmak zorundaysa, siz de acıyı bilmelisiniz.

.
Halil Cibran
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İnanç neşelidir
İnancı, asık suratlı insanların inhisarından kurtarmak gerek, inanmak insanın içini sevinçle doldurur ve o sevinç insan ilişkilerinden içinde yaşadığımız dünyaya dek, dokunduğu her yeri onarır, güzelleştirir...

Kemal Sayar
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ve ben notlar düşüyorum ömrüme
Bir sonbahar ki duruyor yerinde
Bir çocuk ki artık yok
Havada bir şey var, adını bilmiyorum
Aklımda bir şey var, onu hiç silmiyorum
Bazen gidiyorum içimin sokaklarına
Kaybolup gelmiyorum
(Mevlana İdris)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Arifin vakti bahar mevsimi gibidir...
Gök gürler, yağmur yağar, şimşek çakar, rüzgar eser ama yine de çiçekler açar ve kuşlar öter...İşte arifin hali böyledir:
Gözüyle ağlar, dudaklarıyla gülümser, gönlüyle yanar, başıyla ifşa edip dostunun adını söyler ve onun kapısında dolaşır durur.
Ferîdüddîn Attâr
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Küresel kapitalizmde kişisel gelişim eğitimi – Nazife Şişman

Paspasçı olarak çalıştığı iş yerinin önünden üç yıl sonra lüks bir otomobil ile geçmeyi başaran adamın hikâyesinin pejoratif manada bir ‘hikâye’ olabileceğini hiç düşünmüyoruz. Çünkü başarının ’yırtmak’, başarısızlığın tek sorumlusunun da kişinin kendisi olduğuna inandırılmış durumdayız…
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.