You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
Velhâsıl; herkes kendi çağının, herkes kendi yolunun ve herkes kendi kalbinin Hüseyin'i ve Yezid'idir.

g.adıgüzel
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sana tavuskuşunun içime girdiğini
Son, en son söz olarak söylemek istiyorum.
İçime girdiğini, tüyünü yolduğunu
İçimde tavusların bir bir kaybolduğunu,
Bana da bir çift ak kanat kaldığını
Sezai KARAKOÇ
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Seyfeddin Ünlü: Bir şair dilini cennet hazinelerinin anahtarı haline getirmek için ne yapmalıdır?
Cahit Zarifoğlu: Kesip atmalıdır. Tek cevap bu, eğer insaf ile düşünürsen. Fakat biz gafletimizden ötürü kesip atmayız. Deriz boyuna, affola... Elini yumruk yapıp nedamet ile vur bakalım üst üste göğsüne, bak nasıl bir ses çıkıyor, dinle. O sesi yakala yeter.
(konuşmalar)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Duymak, işitmekten iyidir. Bu yüzden, 'saygı duymak' diyoruz. Duymayanlara ise cevabımız belli: “Siz de işitin.” (İsmet Özel, Bir Yusuf Masalı, Naat.)
Sosyal medya, yaş farkı gözetmeksizin, insanlar arasındaki bazı mesafeleri ortadan kaldırdı yahut kaldırmak üzere. Orada, kalbimizin ve kadim olanın dışında kaldık. Gurbette.
Şöyle anlatalım: 'Sizi rahatsız etmeye geldim' sözünü Ali Şeriati'nin söylemesi başkadır, on sekiz yaşındaki bir gencin söylemesi başka. Aynı anlama gelmezler.
İbrahim Tenekeci
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
His ve heves ise kördür, akıbeti görmez. Bir dirhem hazır lezzeti, ileride bir batman lezzete tercih eder..."
Risale-i Nur
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Mecnun olup Leyla için çöller aşmıssın ne fayda... Mümin olup Mevla için secdeye varmadıktan sonra. NFK

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"...Sahibinin en mahrem dostu olan, bileğinde nabzının atışına arkadaşlık eden, göğsünün üstünde bütün heyecanlarını paylaşan, hulasa onun hararetiyle ısınan ve onu uzviyetinde benimseyen yahut masasının üstünde, gün dediğimiz zaman bütününü onunla beraber bütün olup bittisiyle yaşayan saat, ister istemez sahibine temessül eder, onun gibi yaşamağa ve düşünmeğe alışır."
Ahmet Hamdi Tanpınar | Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.