You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
Akılsız adam affetmeyen ve unutmayan haliyle katıdır, serttir. Kırar veya kırılır; parçalar veya parçalanır. Saf yürekli adam affeden ve unutan tavrıyla yumuşak ve hafiftir. Kıramaz ama kırılır; parçalayamaz ama parçalanır. Bilge kişi ise affeden ve fakat unutmayan tavrıyla esnek ve diridir. Ne kırar ne kırılır; ne parçalar ne de parçalanır.
*İsmet Özel*
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gördük ki, cemiyet şahsiyetsizdir, kaderci ve taklitçidir, örflerle yaşar, uysallıktan hoşlanır, maddeci ve efsanecidir, kuvvetle korkunun esiridir. Buna karşılık kendini bulan ferdî ruh, şahsiyet sahibidir, yaratıcıdır, isyan edicidir ve ahlâk değerleriyle yaşar, hakikatlar peşinde idealisttir, merhametle aşkın kahramanıdır.."
Nurettin Topçu - Yarınki Türkiye
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Okuduğun kitapların yazarları da mühleti dolunca ve vakti gelince ölecek.
Ya sonra onun yazdıkları rivayet olacak. Hele aradan asır geçsin şirk olacak.
Elle tuttuğınuza ilim diye sarılırsanız bilin ki sonu ölümdür.
İman elle tutulduğu, gözle görüldüğü için yapılmaz. Hikmet sahibi insan gönlüne danışınca iman eder.
Hele bilim hiç tir. İlimsiz olduktan sonra bilim ne yapabilir.
Doğru çoktur ama Hak tekdir. Hak olanın peşinde olana selam olsun.

alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Senin gülüşünde bir anlam aramadım ki ben
bütün anlamları gülüşüne yükleyenler düşünsün
ben sadece kırık camlara gözlerimi sürttüm"
İbrahim Tenekeci ~"
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
' Özlemin tek bir düşmanı vardır : zaman...
Zaman, özlemin hem çekemediği - yoketmek istediği; en azından yoksaydığı- hem de, kendisini yok eden; giderek, güçsüz kılan, tüketendir.
Özlemi, zaman üretir; ama onu tüketen de odur - zaman, kendi doğurduğu çocuğu, özlemi boğazlar...
Zaman, özlemin Medusa'sıdır.... '
Oruç Aruoba - uzak
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.