You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Odamı sınırlayan dört duvar arasında, varlığımı ve düşüncelerimi kuşatan hisarın içinde ömrüm azar azar eriyor bir mum gibi, hayır, yanlışım var, ömrüm bir oduna benziyor, ocaktan düşen bir oduna: Öteki odunların ateşinde kavrulmuş, kömürleşmiş, ama ne yanmış, ne olduğu gibi kalmış bir oduna benziyor. Fakat diğerlerinin dumanından, soluğundan boğulmuş.
Sâdık Hidâyet, Buf-i Kur (Kör Baykuş)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Öncü Gençlik olmak için hoyrat müziğin duyguları istila etmesine izin vermemeli... Müziğin karşısına mutlaka; edebiyatı ve şiiri koymalıyız...Molla Camiyi tanımadan, Mevlana'dan nasip almadan, Rimbaud' u bilmeden, Rilke' yi okumadan geleceği yakalayamayız...Yusuf Özkan Özburun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Osmanlı’da kız çocuklarına “Kerime” denilirdi.. Yani Allah’ın lütfu.. Bu da Kur’an-ı Kerim’de geçen “Allah dilediğine kız çocuklar, dilediğine erkek çocuklar lütfeder.” (Şura 49) ayetinde kız çocukların bir lütuf olarak önce zikredilmesi sebebiyledir.
k.tez
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bir oyundu, çocukluğumuzda oynardık
önce nokta nokta bir cümle
ve sonra bir harf sorardık..
ilk bilemediği harfe bir kafa
ikincisine bir gövde
çizgilerden darağacı kurardık..
çocuktuk, güzel oyunlarımız vardı
boş vakitlerimizde
birbirimizi asardık...

Ali Ural / Körün Parmak Uçları
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Şimdi ben sana yalnız şunu söyleyebilirim: çocuk kalbinin, çocuk ruhunun bağdaşmadığı her şeyi reddettin/m. işte beni teselli eden de budur...
bir başka tesellim daha var: insandaki çocuk vicdanı tohumdaki öz gibidir. ve o öz olmadan tohum filizlenmez, gelişmez. yeryüzünde bizi neler beklerse beklesin, insanoğlu doğdukça ve öldükçe, insanoğlu yaşadıkça, hak ve sorumluluk denen şey de var olacaktır...

sana senin sözlerini tekrarlayarak veda ediyorum. merhaba beyaz gemi, ben geldim..

/--Cengiz Aytmatov (Beyaz Gemi)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
İyi şeyler akıllı çaba ister, kötü şeyler ise kendiliğinden olur.
Savaş kendiliğinden başlar, barışı ise inşa etmek gerekir. Başarısızlık kendiliğinden oluşur,
oysa başarı akıllı tasarım ister.
Başarı Bilimi / Mümin Sekman
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.