You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Hayallerinizi küçümseyenlerden uzak durun!
Ruhu küçük insanlar başkalarını da daraltmak, azaltmak ister.

Mark Twain
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"Yapılan araştırmalarda 17 yaşına kadar olan zihinsel gelişmenin %50'sinin 4 yaşına, %30'unun ise 4 yaşından 8 yaşına kadar oluştuğu, 18 yaşına kadar gösterilen okul başarılarının %33'ünün 0-6 yaşına kadar aldıkları eğitime bağlı olduğu görülmüştür." (Milli Eğitim Dergisi, s.132)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bir ömür söylediğimiz tüm güzel sözler, ettiğimiz feryatlar ve duaların hepsi, mutlak güzelliğe yaptığımız serenattan ibarettir.
M.Sönmez
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
İnsana dost olmak, fikre dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, komşuya dost olmak gibi kademe kademe ama entegre bir bütün içinde tüm dostluklar söylenmeye mecburdur, bütün dostluklar söylenmelidir.
Fethi Gemuhluoğlu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kadim dostlarımdan biri, bir gün bir hatırasını anlatmıştı. Yıllarca önce zulümden bunaldığı bir an, kulağına bir ses gelmiş. Ses:
"Bu şehre yirmi üç saat kir yağar, bir saat nur yağar; nur kiri bastırır" demiş. Dün gece aynı ses, bu fakire şöyle dedi:
"Biraz derecesini yükseltebilen görür ki, âleme her an nur yağmakta, kirse bu âlemde hiç yer tutmamaktadır. "
Fakirin Not Defteri - AYŞE ŞASA
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
" ... şimdi şu eski koltuklarda oturuyorum ve gücümün yettiğince tefekkür ediyorum.. Herkes geleceğe doğru hayal kurar; bense geçmişe doğru.. Bir bahçeye yolculuk yapıyorum.. manolyalar, frenk üzümleri, yıldız çiçekler, çimenler; taç bir cennet bahçesi... Bir zamanlar, yani çocukluğumda öyle bir bahçenin ortasındaydım; ama o nimetin o günlerde şükrünü eda edebilme hassasiyetine sahip değildim. Şimdiki halimle; aklım ve gönlümle o güzel bahçeye dönüyorum... çimenlerin üzerine seccademi serip şükür namazı kılıyorum. Bu benim geçmişe doğru yolculuğum, geçmişe dönük hayalim."
AYŞE ŞASA
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.