You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
Şimdi, bütün ömrünü inanmış bir Marksist olarak geçiren babamın bir gün beni çağırarak;
“Oğlum, bu memleketin meselelerini asla bir yabancıya şikâyet etme.
Sana acıyarak bakmalarından elde edebileceğin bir şey yoktur. Acıyarak bakan aslında biraz da tükürür gibi bakar. Bunu unutma. Sorunlarınla kendi insan onurun üzerinden kendin hesaplaş.
Saygıdeğer olan budur” demesini çok daha iyi anlıyorum... .
(Süleyman Seyfi Öğün )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Geçmişin mağdur ve madunları ,oynadıklarını İktidar oyununda bekleyen en büyük tehlike,giderek, bir zamanlar kendilerine düşman sandıklarına benzemeleridir. Dil anlamsizlasiyor, yöntemler ahlaksızlığın dibini buluyor,amaca ulaşmak için her yolun mübah kabul edildiği yeni bir kötülük dili galip geliyor. Buna psikolojide mazlumun zalimlerle özdeşleşmesi deniyor. İbn Haldun'da medeniyet düzleminde 'mağluplar galipleri taklit eder' demişti. Kötülük dilinden arınmak için bize acil hemhal olus, bir ihtimam ahlakı gerekiyor.( Kemal Sayar/ Kayıp Arkadaş ,s: 25)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Buraya umutlu günler koydum.
Şimdilik uzak gibi görünüyor,
ama kimbilir, birazdan uzanıp dokunursun...
[Birhan Keskin]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Din mektebinde kişi yaşama sanatını öğrenir.
Velîlerin mektebinde ise sevme sanatı öğrenilir.

Rabia Christine Brodbeck
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Hâkk'a eren, sırf hürmeti muhafaza ettiği için ermiştir.
Yolda kalan da, sırf hürmeti terk ettiği için geri kalmıştır.
.
Bayezid-i Bistami Hz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Oku! Okumakla kalma, anla!
Anlamakla kalma, âmil ol, yap!
Yapmakla da kalma, ihlâs ile yap!
Hz. Aşkî Muzaffer Özak Efendi Hazretleri
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.