You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anayasa Mahkemesinden Türbanlılara Tokat Gibi Karar

Acemi Üye

Anayasa Mahkemesi türban düzenlemesini iptal etti

Anayasa mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.
Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin
"iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması" istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.
Açıklamada, şöyle denildi:
"9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun’un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa’nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur."
-YAPILAN DÜZENLEME-
Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa’nın, "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, "... ve her
türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında" ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, "Devlet organları ve idari makamları, bütün
işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır" haline gelmişti.
Anayasa’nın, "Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi" başlıklı 42. maddesine ise "Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir" şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Anayasa Mahkemesinden Türbanlılara Tokat Gibi Karar
Zulmün iki unsuru vardır. Zalim ve mazlum. Zalim zulmettiği için, mazlum da zulme rıza gösterdiği için zalimdir.
Kur’an-ı Kerim’de de: “Ne zulmediniz ne de zulme uğrayınız.” (Bakara/279) buyruluyor.

biz sessiz kaldıkça bu zulum devam edecek
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın
mahzun bir gönül... "
M.F.G

ÖFKELERİMDE BİLAL'İN SESİ YANKILANIR "EHAD ALLAH" DİYE...
BİR HİCRET YALNIZLIĞA BÜRÜNÜR...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: Anayasa Mahkemesinden Türbanlılara Tokat Gibi Karar
Böyle olacağı belliydi zaten.bir ara umutlandım serbest olur diye olamadı ALLAH bu insanları bildiği gibi yapsın.KizginYa ben gün rüyamda gördüm serbest oluyodu uyandığımdan beri dua ettim amaSad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-06-2008, Saat:06:20 PM, Düzenleyen: nisanur.
Forumcu
Dreamtürk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Anayasa Mahkemesinden Türbanlılara Tokat Gibi Karar

Anayasa mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.
Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin
"iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması" istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.
"9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun’un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa’nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur."
-YAPILAN DÜZENLEME-
Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa’nın, "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, "... ve her
türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında" ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, "Devlet organları ve idari makamları, bütün
işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır" haline gelmişti.
Anayasa’nın, "Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi" başlıklı 42. maddesine ise "Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir" şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.

Şimdi bir şey diyeceğim .... yeri değil...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Dreamtürk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Anayasa Mahkemesinden Türbanlılara Tokat Gibi Karar

-YAPILAN DÜZENLEME-

Şimdi bir şey diyeceğim .... yeri değil...

emin ol tam teri hemen söyle bence....

dream senin bu hoşuna gitmiştir kesingülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
anayasa mahkemesi ancak kendini tokatlar

haltetmişler bu başlığı yazanlar

anayasada hakkı olmayan bir icraatı yapıyor anyasa mahkemesi

hatta anaysaya aykırı davranıp suç işliyorlar

kalkıp bize tokat atıyormuş gibi hava yapıyorlar

hadi oradan...

din gününde kimin kimi tokatladığı kimin kendine çelme taktığı ayan olduğunda da konuşuruz elbet...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.