You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ANA BABAYA HER SEYE RAGMEN SAYGI MI???

Acemi Üye
Ana baba her zaman ana babadir ama herseye ragmen bir saygi hak ediyorlarmi? yani bizlere ornek olmasi gerekirken gunah ustune gunah isleyen ana baba ya karsi nasil davranmaliyiz?
lutfen bir fikir verin , bilgi verin bana
aile ve din ile ilgili konularda cok bilgisizim ve bu konularda cok dertliyim
allah rizasi icin akil verin bana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2011, Saat:10:42 PM, Düzenleyen: kaba_kulak.
Profesör
RE: ANA BABAYA HER SEYE RAGMEN SAYGIMI???
öncelikle hoşgeldiniz..saygıyı hakediyorlar benim bildigim...anne baba hakkı büyük ama eger senin ibadetini engelliyorlarsa yinede kalplerini kırmadan ibadetlerine devam edebilrisin...onların kalplerini kırmak insana hayır getirmez...gunah işlemeleri onların kalplerinin tam açık olmadıgıyla alakalıdır...allah herkese hidayeti nasip etmez...bunun örnekleri islamin ilk dogdugu zamanda sahabelerin bir cogunda görülmüştür...ama dinden çıkmadıgı halde evlatlıktan red edilen sahabeler vardır hatta savaşta babasıyla karşı karşıya savaşanlar...bunlar din konusunda böyledir tabiki dinden çık dendiginde bu durum böyledir savaş durumunda böyledir...onun dışında kendileri i,badet etmiyor aama senin ibadetine karışmıyorlarsa onların da dogru yolu görmesi için dua etmelisin...kimse anne babasının cehennemde yanmasını istemez...dedigim gibi eger ibadetine mani, olmaya calışıyorlarsa o zaman mümkün oldugu kadar kırmadan sakin bir şekilde karşı çıkabilirsin...hiç kimse ibadetine engel olamaaz cünkü hayatta herşeyden önce Allah emri sonra digerleri gelir...Allah kolaylık versin...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Dün bir arkadaşla bu konuyu istişare ettik..Sonuçta onlar bizim anne ve babamız ama ortada bir yanlış varsa bunu düzeltmek gerek.Şiddetle değil tabiki şiddet çözüm değil uygun bir dille hataları söylemek gerekiyor.Akıl vermek gibi değil demek istediğim.
Cennet annelerin ayakları altındadır.Tabi ama Gerçekten annelik yapmış olanların!Babalar içinde aynı şekilde.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
cevaplariniz icin sagol.
hayir bana dini yonden engel olmuyorlar ama kendileri yani tam olarak babam cok yanlis yolda ve yaptiklari dinimize ters oldugu icin zoruma gidiyor.
onceden belli kumar oynardi baramdan bayrama namaza giderdi oruc tutardi fitresini oderdi annemin vefatindan sonra namaza hic gitmez oldu bos olmasina ragmen haciya gitme gibi derdi yok ve en kotusu zina yapiyor en agirida bu zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Allah ona cezasını verecektir zaten hem bu dünyada hemde ahirette Dilerimki hatasını anlar tövbe eder bir umut düzelir.Zina yapan birisine Baba demek zordur çok zor bir durum kardeşim.Bu baba haddini aşmış gerçekten allah ıslah etsin..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
allah babanı ve onun gıblerı ıslah eylesın kardesımSad
kur'an ı kerım öf bıle demeyın dıyor bıze baska soz soylemek dusmez zaten...
bırde anne babaya ıtaat denılse de tam olarak bu degıl durum.ıtaat degıl sadece ıhsan..
ıtaat bıraz daha kapsamlı oluyor bu durumda...sabretmekten baska yapacak bırseyın yok...
Allah sabır versın ne denır kı...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
evet iste benimde ne baba diyesim var ne ilgilenesim var ama kendi ediyor ve zaten bu dunyada cekiyor ahiretini hic dusunmek istemiyorum bile ama icimde olan allah korkusu yinede yap diyor kiyamiyorum yinede bilmiyorum iste
isin aslini bilmeyenler neden babanla ilgilenmiyosun deyip duruyolar kimseyede bisey anlatamiyorum cok zor ve aci bi durum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bende aynı kosulları paylasıyorum sayılır senınle...susmayı bılmek ve sabr...gerısı senı her daım gunaha surukler...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
orasını Allah bi,lir kardeşim...sen görevini yapmalısın...bunlar için en güzel örnekler yine dedigim gibi sahabelerin alimlerin hayatlarıdır...hatta bırakın babayı anneyi Pygamberimiz (sav) müslüman olmayan amcasına bile son nefesini verene kadar hizmet etmiştir...o yüzden onlar bize ne yaparsa yapsınlar biz görevimizi yapmalıyız..Belki bilmiyorlar bir yardım bekliyorlar bir ışık bekliyorlar o ışıgı sen verirsin bi bakmışsın senden iyi müslüman olmuş...ve çok kişi vardır ki insanlar onları gunahlarından dolayı ayıplarken Allah onları bagışlamıştır bile...babanın yaptıklarını kınama son nefese kadar süre vermiş allah belki çok güzel yerlere gelir sen dua et hizmetini yap sakın ola onların beddualarını alma...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.