You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Altından kalkamadığım dua

Yeni Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar, ben sitede yeniyim.Şimdi ben biraz sıkıntıdayım ve bu duayı bir teyze önerdi. 4444 defa okunması gerek ama ben daha 400 kere falan okudum ve canım çıktı çok zor. Allah rızası için her biriniz günde 30-40 defa okusanız da bana bu duayı 4444 defa tamamlamama yardımcı olsanız. Bu duayı okuyan mesela "Ben 25 kere okudum." gibi yorumlar atarsa ona göre kaç defa okunduğunu bilir tamamlanıp tamamlanmadığını anlarım. ALLAH(CC) hepinizden razı olsun.Sizlere de her şeyin en hayırlısını en güzelini versin.

Salat-ı Tefriciye Duası

Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil’ükadü, ve tenfericü bihil’kürabü, ve tükdâ bihil’havâicü, ve tünâlü bihir’regâibü, ve hüsnül’havâtimi, ve yüsteskal’ğamâmü bivechihil’ kerimi, ve alâ âlihi ve sahbihî fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâ’lûmin lek.

Bu fazilettendir ki, salavât okuyan kimsenin bütün işleri Allah tarafından kolaylaştırılır. İşleri düzgün yolunda gider. Gönül sıkıntısı olmaz. Gamı, kederi, sıkıntıları kendiliğinden kalkar. Geçim darlığı çekenlerin rızkı bollaşır, kazancına bereket gelir, geçim darlığı çekmez. Bütün duâları kabuldur. Her istek ve dileği yerine gelir. Ümid ve muradı hasıl olur.
Bu salavât, 3,5,7,11,21 veya 41 kere okunabilir. Herkes vaktine göre az veya çok okuyabilir. İsteyen 3 kere… isteyen 41 kere okur. Fazileti, sevabı buna göredir.

Çok önemli işlerin gerçekleşmesi için bu salavât (4444) defa okunur. Gelecek musibetlerden (belâ ve kazalardan) korunmak ve kurtulmak için de (4444) defa okunur. Altından kalkamadığın musibetlerin gitmesi için de aynı şekilde okunur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Altından kalkamadığım dua
kardeşim delil nedir islami kaynaklarda nerde gecer bu dua yı 4444 kere okumanın faziletiyle ilğili yukarda teyzeyi kaynak göstermişsin ama islami kaynagı nedir o teyzenin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah duanızı kabul etsin kardeşim, yanlız zorlama dua olmaz herhalde, çünkü duaların yeri kalptir , içseldir,ısrar ile yakarıştır, bunlar yoksa zorlama dua ile bir yere varılmaz yada ısmarlama dua ile...şimdi size içimden gelerek dua ediyorum, Rabbim işlerinizde size yar ve yardımcı olsun, hayırlısını nasip etsin..gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
hanzala77 kardeş bu duayı annem de söyledi. gençken bir arkadaşı için 7-8 kız toplanıp beraberce etmişler ve arkadaşı dilediğine kavuşmuş ben de bundan çok etkilendim. Allah belki bana da yardım eder diye okumaya çalışıyorum. inşallah tamamlarım. yine de 5-10 kez de siz okusanız da bana yardımcı olsanız daha 4070 tane var. tek başıma bitiremeyecem diye çok canım sıkılıyor sizden yardım istiyorum Allah rızası için bir el atın da bitsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2014, Saat:06:12 PM, Düzenleyen: Führer.
Kıdemli Üye
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-05-2014, Saat:10:47 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Profesör
Allahın Rızasını dediğin için ve Allahın rızasını çokta istediğim için size dua ettim,ayrıca birde tefriciye okuyayım madem gülücük hani böylece Allahın rızasını kazanmamız için siz bize dua etmiş olursunuz kaçırmak sitemeyiz.. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-05-2014, Saat:11:05 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
Sahabeden Enes b. Malik (r.a.) diyor ki; Hz. Peygam- ber (s.a.s.), bir gün camiye girdi. Bir sahâbî namaz kılı- yordu. Bu sahâbî namazdan sonra dua etmeye başladı ve duasında şöyle diyordu:
َ َّ َ َ َ ُ َ َ َّ َ َ ْ َ ٰ َّ َ ْ َ الله ّماِ ّنيا ْسألكبانلكال َح ْم ُدلاِل َهاِلا ْن َتال َم ّنا ُن َبديع
ََُِِْْْْ ُِ ال َّس ٰم َوا ِت َوال ْرض ُذوال َجلال َوالك َرام َيا َحي َيا َق ُّيوم ِ ِ ِ ِ ُّ ُ
“Allah’ım! Her türlü övgü sana mahsustur. Senden başka ilâh yoktur. (Sen), mennânsın/çok nimet verensin, gökleri ve yeri yokken var edensin, celâl ve ikram sahibisin, ey yaşayan, diri, canlı, ölümsüz, ezelî ve ebedî olan; zatı ile kaim olan, her şeyin varlığı kendisine bağlı olan, uykusu ve uyuklaması ol- mayan, varlıkları yöneten, koruyan ve ihtiyaçlarını üstlenen Allah’ım! cümleleri ile sana dua ediyor, senden talepte bulunu- yorum.”
Bu duayı işiten Peygamberimiz (s.a.s.);
َ ٰ َْ َ َّ َ َ َ َ ل َق ْد َد َعا ِبا ْس ِما ِّللال ْعظ ِمال ِذياِ َذا ُد ِع َي ِب۪ها َجا َب َوِا َذا ُس ِئل ِب۪ها ْعطي
“Bu kimse, Allah’ın ism-i a’zâm’ı ile dua etti ki ism-i a’zâm ile dua edildiğinde Allah bu duayı kabul eder ve bu isimle istenince Allah verir” (Hâkim, De’avât, I, 504; Ebû Ya’lâ, Zikir ve Dua, No:1124) buyurdu.

Duanın okunuşu da şöyle

Allahümme innii eselüke bi enne lekel hamdü la ilahe illa entel mennanü
Bediussemavati vel erdı zül celali vel ikram ya hayyü ya kayyum....

Allah c.c. razı olsun sizden...
Bu güzel dua paylaşımı için..inşallah faydalanırız.
Selam ve dua ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kardeşim seher vakti kalk iki rekat namaz kil sonrada huzuru kalp ile dua et ve Duada ısrarcı ol bir kere yaptım olmadı deme

İstediğin şey hakkında hayırlı ise mevla duani kabul eder
Yeter ki ümitsiz olma; )
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.