You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü

Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü

.
RE: Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü
Eşşafi üslubuna dikkat et, ne ispat etmeye çalışıyorsun sen burada bu üslupla?! Bir kaç kişi vahhabi demiş diye bizde öyle demişiz güya..her ortamda kendinizi bir şekilde belli ediyorsunuz zaten, başta sizin gibi düşünmeyen insanlara karşı kullandığınız üslupla..elinizden gelse herkesi tekfir edersiniz.üslubuna dikkat et.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
"Kasten terk edilen namazın kazası olmaz" diyorsun ya ..sen bir ayet getir bakalım buna dair.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bu ithamlardan kendimi teberri eder dinin de hiç bir eksiklik olmayan ve dinini İnsanların görüşlerine ihtiyaç bırakmadan açıklamış olan Allaha sığınırım. Daha hiç kimseyi muayyen olarak tekfir etmiş değilim bundan Allah Subhanehu ve teala ya sığınırım! Subhanallah! Ben itham etmiyorum sadece ayet ve hadisle amel eden mukallid olmayan müslümanlara vahhabi deyip tecrit etmeyin diyorum!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Azıcık usul okusan delil istemezdin çünkü bir şeyin yokluğuna delil istenmez delil var olana istenir. Bir şey yoksa zaten yoktur yokun delili olmaz. Kasten terk edilen namazın kazası vardır diyen kimse delil getirir. Ama ben yinede az önceki sayfada Peygamberin sadece uyuma unutma gibi durumlarda kaza vardır dediğini ve bunu sınırlafığını söyledim. Zaten onlarca hadis de namazın terki küfürdür diye geçmiş İmam Ahmed kılmayan kafir olur diyor keza İmam Şafii ile İmam Mâlik öldürülür diyor Ebu Hanife müebbet hapis diyor ne kazası?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
imanı 80 yaşına kadar kasten terk ediyor adam ve son yıllarında da iman ediyor

şimdi imanın kazası olmuş oluyor öyle değil mi?

iman gibi bir meselenin bile kazası oluyor da

80 yıl sen kasten bu dini inkar etmişsin bu saatten sonra dönüş olmaz denmiyor da

Allahın huzuruna vaktinde kılamadığı ve sonrasında da kaza etmediği namazla değil de

en azından Allahın huzuruna eda edemediği namazı kaza ederek çıkıp Allahın affına uğramayı murad eden kula neden kaza namazı yok deniliyor?

kaza namazına fetva verilmesi insanları namazı vaktinde eda etmekten alıkoyabilir,rehavet kaptırarak kaza namazı kılarım düşüncesine sevk edebilir dersen eğer

o zaman sana derim ki,Allah tevbe edenin tevbesini kabul ederim demekle insanları günah işlemeye mi sevk ediyor?

Haşa tabii ki öyle değil sevk etmiyor

öyleyse senin kaza namazı yok demen hem fıkhen hem de mantıken yok hükmündedir.

Siz hiçbir kötülük yapmıyorsanız bile,kaza namazını inkar ederek insanların Allah huzurunda 2 secde daha fazla etmesini engelliyorsunuz

bu da sizi vebal olarak yeter.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
.
unutulduğunda ya da uyuya kalındığında kaza edilir.Buna birşey demiyoruz zaten, ancak burdan kasten kılınmayan namazların kazası olmaz diye bir sonuca nasıl varabiliyorsun peki? Kesin bir ifadeyi neye dayanarak kullanıyorsun?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeş işte onu diyorum kasten terk eden adamın ya da kadının namazının kazası vardır diye ya da sahabeden böyle bir örnek gelmemiş ki var diyelim? Yok olan şeyle amel edilmez peygamber "Kim bizim yapmadığımız bir işi yaparsa o reddolunur" diyor. Yani öyle bir uygulama yoksa bidat oluyor. Kimseyi secdeden engelleyen yok nafile kılabilir kişi. Zaten namaz eksikliği olanlara nafileler den tamamlayın diyor hadis kazalardan değil. Tabi o kişinin tevbe etmesi gerekir çünkü namazın terki zaten küfürdür
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cumhur Ulema'nın ekseriyyeti namazı terk eden ( 1 sene yada 80 sene de değil ) Kafirdir, Müslümandır ama hadden öldürülür derken kaza namazı nereden uyduruluyor ?

Mezheb ulemanıza bakın bakalım hangisi kaza namazı demiş ?

Bakın ama, rasulullah'ın övdüğü 3 nesilden getirin lütfen delilinizi, yukarıda yönetici arkadaş eşşafii'den delil istemiş ama dine isnad edilen bir görüşün delilini yönetici arkadaşın getirmesi gerekir diye düşünüyorum.
These are the days of our lives...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.